25.8 C
Arta
19 Μαΐου 2024

Είναι μπροστά ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων…!

Διαβάστε επίσης

Στο Everest Basecamp, σε υψόμετρο 5.364 μ. στα Ιμαλάια, ξεδίπλωσε ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων σε θέματα τουρισμού Χρήστος Τασούλας το πανό του Γραφείο Τουρισμού Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, που δημιουργήθηκε με στόχο να χρησιμοποιηθεί για την τουριστική προβολή του Δήμου και της περιοχής των Τζουμέρκων γενικότερα, σε διάφορες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως τουριστικές εκθέσεις, ταξίδια κ.ά.
Ο Χρήστος Τασούλας είναι συν-αρχηγός της 17μελούς αποστολής της Hellas Nature, που, μετά από 8 ημέρες πεζοπορία, έφτασε στο Basecamp του Everest, εκεί απ’ όπου ξεκινούν οι αποστολές για την κορυφή του κόσμου.
Την Τρίτη τα ξημερώματα η ομάδα ξεκίνησε την ανάβαση στην κορυφή Kala Phattar στα 5545μ. και ύστερα θα ξεκινήσει η πεζοπορική επιστροφή. Μια ακόμη ομάδα θα επιχειρήσει τις επόμενες ημέρες την ανάβαση την κορυφή Lobuche στα 6.119 μ..
Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, έκανε μια σοβαρή επένδυνση, προσλαμβάνοντας τον συγκεκριμένο ειδικό συνεργάτη, για μια υπόθεση την οποία φαίνεται ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά και για τον λόγο αυτόν, η Πράμαντα – έδρα του Δήμου- τυγχάνει της απόλυτης αναγνωρισιμότητας και πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο.
Το ζήτημα είναι ότι η νέα δημοτική αρχή, στα θέματα αυτά, σκέφτεται και λίγο out of the box και μπορεί να έχει προσλαμβάνουσες πολύ πιο μπροστά από την εποχή της. Το ίδιο προχωρημένοι είναι και οι κάτοικοι των Βορείων Τζουμέρκων, οι οποίοι έμαθαν γρήγορα το νόημα της τουριστικής προβολής και του οικονομικού οφέλους που μπορεί να έχει…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα