11.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

Βιώνουμε ένα πείραμα πως θα είναι η Αρτα στην περίπτωση που φυγουν οι πανεπιστημιακές σχολές από την περιοχή

Διαβάστε επίσης

Πολλά είναι τα σενάρια τα οποία κυκλοφορούν στην Άρτα και κάνουν λόγο για την μεταφορά κάποιων από τις σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίες βρίσκονται στην Άρτα. Και ιδίως ο λόγος για το περίφημο τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, του πάλαι ποτέ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ. Είναι βέβαιο ότι η ιστορία αυτή, κινείται μεταξύ μύθου και πραγματικότητας και θα απασχολήσει για τους επόμενους μήνες την τοπική μας επικαιρότητα, καθώς οι πανεπιστημιακές σχολές της πόλης μας είναι ένα αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο της περιοχής μας από την μια, από την άλλη όμως είναι κυριολεκτικά έρμαιο των πολιτικών της παιδείας στην χώρα μας, οι οποίες ως γνωστόν είναι ιδιαιτέρως ευμετάβλητες και σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα πειραματισμών.
Ο μεγάλος φόβος της περιοχής έγκειται στο γεγονός ότι οι Αρτινοί έχουν επενδύσει στην ύπαρξη και λειτουργία των σχολών αυτών στην περιοχή μας. Οι επενδύσεις αυτές ξεκινάνε από τις επιχειρήσεις της εστίασης, της ένδυσης, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των μουσικών οργάνων, αλλά κυρίως στον τομέα της κατοικίας.
Οι αρτινοί έχουν επενδύσει τα κέρδη των προηγούμενων ετών, όλα σχεδόν στην οικοδομή για την υποδοχή των φοιτητών και όλων των προσώπων που σχετίζονται με την λειτουργία των πανεπιστημιακών τμημάτων.
Επομένως στην περίπτωση της απώλειας των τμημάτων από την Άρτα, δεν θα στεναχωρηθεί ιδιαίτερα η αγορά από την μείωση του κύρους της πόλης μας, αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι θα υπάρξει ουσιαστική απομείωση, μιας μεγάλης οικονομικής επένδυσης, που έγινε στον τομέα αυτόν.
Και αν μη τι άλλο, η κατάσταση που βιώνουμε τώρα, μπορεί να είναι μια ένδειξη σε μικρή κλίμακα, της πραγματικότητας που ενέδεχεται να αντιμετωπίσουμε

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα