10.8 C
Arta
20 Απριλίου 2024

Οι εκδηλώσεις που σηματοδοτούν την τοπική οικονομία…

Διαβάστε επίσης

Δυο εκδηλώσεις την ίδια ημέρα στην περιοχή της Άρτας έδωσαν τον αέρα της αισιοδοξίας ότι κάτι πάει να αλλάξει στον τομέα της τοπικής οικονομίας. Από τη μια η εκδήλωση – ενημέρωση του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού της Άρτας για τα προγράμματα χρηματοδότησης του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, από στελέχη της εταιρίας συμβούλων ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ και της Διεπαγγελματικής Εθνικής Επιτροπής Πτηνοτροφίας στο ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ, στα πλαίσια της δημιουργίας γραφείου μελετών στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού στην Άρτα. Από την άλλη τα εγκαίνια της εταιρίας STATIRAS GROUP AE – ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ στη Λιμνοθάλασσα Νεοχωρίου, Κόφτρα- Παληομπούκα, του ομίλου επιχειρήσεων του Ζώη Κολιού, τα οποία συνοδεύτηκαν από την τελετή Θυρανοιξίων του παρεκκλησίου του Αρχάγγελου Μιχαήλ υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομου, μια εκδήλωση, στην οποία παραστάθηκε πολύς κόσμος και ήταν ιδιαιτέρως επιβλητική.
Η αισιοδοξία έγκειται στην αίσθηση ότι πραγματικά ο πλούτος που έχει αυτή εδώ η περιοχή, δεν θα μείνει ανεκμετάλλευτος, αλλά με σωστούς ανθρώπους και με καλή διαχείριση, μπορεί να υπάρξει η δυνατότητα ο πρωτογενής τομέας να έχει την μεγάλη ευκαιρία να στηρίξει την τοπική οικονομία και να προωθήσει τις τοπικές μας κοινωνίες.


Επίσης τα μηνύματα από τις δυο αυτές εκδηλώσεις έχουν να κάνουν και με δυο σημαντικές αρχές: εμπειρία και σοβαρότητα.

Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την πορεία του Ζώη Κολιού στον τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών από την πρώτη στιγμή. Με σοβαρότητα, επιμονή, σκληρή δουλειά και πάνω απ’όλα με φαντασία, μπόρεσε να θέσει τις βάσεις ώστε η Κόφτρα – Παληομπούκα από ένα εγκατειλλημένο “ιβάρι” να μετατραπεί σε ένα πανέμορφο σημείο αναφοράς στην περιοχή. Όλοι οι επισκέπτες αυτό διαπίστωσαν… Ένα θέρετρο που προσφέρει την ικανοποίηση της ομορφιάς της φύσης σε συνδυασμό με την εργατικότητα των ανθρώπων.
Επίσης είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και την πορεία του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού τα τελευταία χρόνια. Ενός Συνεταιρισμού, που προσπαθεί να βάλει σωστές βάσεις στην λειτουργία του και το πιο σημαντικό, προσπαθεί να βοηθήσει και τα μέλη του ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες εξελίξεις της οικονομίας.
Η βάση όλων αυτών είναι η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας. Όχι μόνο της επαγγελματικής τεχνογνωσίας, στην οποία οι παραγωγοί μας είναι από τους καλύτερους, καθώς σε μεγάλο βαθμό και εμπειρία έχουν, αλλά και συνεχώς επιμορφώνονται, αλλά τεχνογνωσία στην διαδικασία της συμμετοχής σε προγράμματα και χρηματοδοτικούς μηχανισμούς, αλλά και σωστής οικονομικής διαχείρισης, προκειμένου να μπορούν να μοχλεύσουν την παραγωγή σε απόδοση και κέρδος.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα