16.8 C
Arta
24 Απριλίου 2024

Εγκαίνια της εταιρίας STATIRAS AE στην Κόφτρα Παλιομπούκα της Λιμνοθάλασσας Νεοχωρίου

Διαβάστε επίσης

Κυριολεκτικά στον χάρτη της ανάπτυξης βάζει την περιοχή της Λιμνοθάλασσας Νεοχωρίου και γενικότερα την Άρτα, η εταιρία του ομίλου επιχειρήσεων του Ζώη Κολιού, STATIRAS AE- Ιχθυοκαλλιέργειες, η οποία την Παρασκευή πραγματοποίησε τα εγκαίνια των εγκαταστάσεών της, στην Κόφτρα Παλιομπούκα, με την παρουσία πλήθους φίλων, συνεργατών, αλλά και παραγόντων της περιοχής.
Είχε προηγηθεί η τελετή των Θυρανοιξίων, του παρεκκλησίου του Αρχάγγελου Μιχαήλ, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομου, το οποίο είχε ναοδομηθεί στα όρια των εγκαταστάσεων της επιχείρησης.
Με μια πραγματικά εντυπωσιακή εκδήλωση ο Ζώης Κολιός έδωσε το μήνυμα ότι η περιοχή φεύγει από τα όρια της μετριότητας και της αφάνειας και εγκαθιστά μια δυναμική εξωστρέφειας και δημιουργικότητας.
Ο όμιλος επιχειρήσεων του Ζώη Κολιού, δεν είναι άγνωστος στην περιοχή, καθώς εδώ και μερικά χρόνια έχει ασχοληθεί με την χερσαία μονάδα της ιχθυοκαλλιέργειας που βρίσκεται στην περιοχή του Ψαθοτοπίου.
Εδώ και ένα χρόνο, συμμετέχοντας σε σχετικό διαγωνισμό εκμίσθωσε τις εγκαταστάσεις της Κόφτρας – Παλιομπούκας στην Λιμνοθάλασσα του Νεοχωρίου στον Αμβρακικό κόλπο, με σκοπό την παραγωγή ποιοτικού ψαριού, ελευθέρας βοσκής, που προορίζεται για τις εθνικές και τις διεθνείς αγορές και στοχεύουν την δυναμική είσοδο με όρους ανταγωνιστικούς. Ο Ζώης Κολιός, ο οποίος συνεργάζεται με ένα δραστήριο επιτελείο, στο οποίο επικεφαλής είναι η manager Λία Εγγλέζου, σκοπό έχει πέραν όλων των άλλων, την ανάδειξη και προβολή της περιοχής της Άρτας, αλλά και των κατοίκων της, οι οποίοι διακατέχονται από αρχές και αξίες, οι οποίες είναι σημαντικές για την εταιρία.
Πέραν των άλλων δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην ανάδειξη του περιβάλλοντος και την προστασία της φύσης, παράγοντες τους οποίους η εταιρία στα πλαίσια της άσκησης πολιτικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, θέλει να τους μεταλαμπαδεύσει και στη νέα γενιά και για τον λόγο αυτόν σχεδιάζει προγράμματα επίσκεψης μαθητών και φυσιολατρών στην περιοχή, έτσι ώστε να γνωρίσουν από πρώτο χέρι την ομορφιά της φύσης, αλλά και την αλληλένδετη σχέση με τον άνθρωπο.


Οι εταιρίες του ΖΩΗ ΚΟΛΙΟΥ κερδίζουν πάντοτε το ενδιαφέρον

Δεν το πίστευαν οι φίλοι και οι προσκεκλημένοι του Ζώη Κολιού, οι οποίοι παραβρέβηκαν στην τελετή των θυρανοιξίων και των εγκαινίων της εταιρίας STATIRAS AE – Υχθυοκαλλιέργειες στην περιοχή Μπούκα – Παληοκόφτρα στην λιμνοθάλασσα του Νεοχωρίου.
Μέσα στην μέση του πουθενά, εκεί που πραγματικά ο θεός συναντάει την φύση, ο Ζώης Κολιός και οι συνεργάτες του έκαναν μια εγκατάσταση, η οποία πραγματικά μας έδωσε την αίσθηση ότι κάτι καλό και χρήσιμο πάει να γίνει στον τόπο αυτόν.
Δεν αναφερόμαστε μόνο στην συντήρηση και τον καθαρισμό του συγκεκριμένου σημείου, ούτε βέβαια στην οργάνωσή του, την οποία ούτε στα όνειρά τους δεν έχουν δει αντίστοιχοι επιχειρηματίες στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά στην όρεξη και στην φαντασία να δημιουργήσουν έναν χώρο που θα αποτελεί σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τους περίπου 30 εργαζόμενους, που θα απασχοληθούν στην συγκεκριμένη εγκατάσταση, όχι μόνο στην περιοχή του Νεοχωρίου και του Δήμου Νικολάου Σκουφά, αλλά όλης της Ελλάδας και της Ευρώπης. Γιατί διαφαίνεται ότι πρόκειται για μια εταιρία με διάθεση για προσφορά και το σημαντικότερο με όραμα. Πέραν από τις πραγματικά χολυγουντιανές εκφάνσεις της εκδήλωσης, τις οποίες όσοι παρακολούθησαν έμειναν με το στόμα ανοικτό από την οργάνωση και την διάθεση να μοιραστούν με όλον τον κόσμο την χαρά της δημιουργίας, είχαμε την ευκαιρία να δούμε κάποιες λεπτομέρειες που έκαναν την διαφορά, όπως π.χ. τα βαρκάκια που είχε δεμένα η επιχείρηση είχαν τα ονόματα των θαλασσινών ανέμων, γεγονός που μας εξέπληξε ευχάριστα.
Το μόνο που γενικά θέλουμε να ελπίζουμε είναι ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα υποστηριχθούν από την Πολιτεία και ιδιαίτερα την τοπική Αυτοδιοίκηση, κυρίως πρώτου βαθμού η οποία σε επίπεδο αρχής ήταν απούσα από την εκδήλωση. Αν μη τι άλλο είναι κρίμα και απέναντι στους ανθρώπους εκείνους, που από αυτές τις δραστηριότητες μπορούν και μένουν στην περιοχή μας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα