17.8 C
Arta
20 Μαΐου 2024

Επί παντός επιστητού…

Διαβάστε επίσης

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡ. ΓΚΟΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, σχετικά με την επιτακτική ανάγκη για οικονομική ενίσχυση των αγροτών λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης της τιμής του πετρελαίου κίνησης.
Συγκεκριμένα σημειώνουν ότι σε όλους τους αγροτικούς Νομούς της χώρας, όπως και στον Ν. Άρτας, το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων βιοπορίζεται αποκλειστικά από την καλλιέργεια της γης. Η τιμή των καυσίμων έχει αυξηθεί και η ανοδική της πορεία συνεχίζεται χωρίς να γνωρίζουμε που θα φτάσει. Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι οι αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης, αλλά και στις τιμές των αγροεφοδίων.
Επιπρόσθετα τονίζουν ότι οι αγρότες βρίσκονται στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου για τα περισσότερα προϊόντα και είναι ήδη επιβαρυμένοι με οφειλές από τις προηγούμενες καλλιεργητικές περιόδους οι οποίες, λόγω της πανδημίας και των έντονων καιρικών φαινομένων, δεν είχαν τις οικονομικές απολαβές με τις οποίες θα κάλυπταν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες. Έτσι με μεγάλη δυσκολία θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στο συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής, χωρίς να ληφθούν από την Πολιτεία άμεσα μέτρα για την ενίσχυσή τους.
Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τις προθέσεις τους να ενισχύσουν οικονομικά τους αγρότες για το πετρέλαιο κίνησης για την τρέχουσα περίοδο, καθώς επίσης και εάν προτίθενται να τους παρέχουν έκτακτο επίδομα πετρελαίου κίνησης ανά στρεμματική καλλιέργεια.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

Ο Δήμος Αρταίων, οι εκδόσεις ΤΟΠΟΣ, το βιβλιοπωλείο η Πολυθρόνα του Νίτσε και το Επιμελητήριο Άρτας διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη: «Όταν γεννιέσαι τρεις φορές, Δωρεά οργάνων-Δώρο ζωής»
Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, στις 06:30 μμ, στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ στο συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αρταίων, στο Εκθεσιακό Κέντρο, στην περιφερειακή οδό, στην ΑΡΤΑ, με τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι: Χρήστος Τσιρογιάννης, Δήμαρχος Αρταίων. Ιωάννης Γκολομάζος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας. Ευάγγελος Ντάκουλας, Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.
Ομιλητέςθα είναι οι: Χριστόδουλος Ναθαναήλ, Δρας Εντατικολόγος, Διευθυντής Μονάδος Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείου Άρτας. Ηλιάνα Καϊντάση, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Άρτας. Σωτήρης Ζάχαρης, Πρόεδρος Συλλόγου Νεφροπαθών Άρτας.
Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η: Βάσω Αμπελογιάννη, Μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής Νοσοκομείου Άρτας, μέλος Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Αποσπάσματα του Βιβλίου θα διαβάσει η Ελένη Θεοδώρου, εκπαιδευτικός – φιλόλογος.
Τη συζήτηση θα κλείσει ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Στρατούλης, μεταμοσχευμένος εκ νεφρού δυο φορές, πρώην βουλευτής και υπουργός.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: «Η ΑΡΤΑ ΤΟ 1821. ΕΜΠΟΡΟΙ, ΤΕΧΝΙΤΕΣ, ΕΤΑΙΡΙΣΤΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας ενημερώνει ότι από την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 το ωράριο λειτουργίας της περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Η Άρτα το 1821. Έμποροι, τεχνίτες, εταιριστές επαναστάτες», όπως και του Κάστρου θα είναι καθημερινά από 9:00 έως 17:00.Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η τήρηση των ισχυόντων μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του covid-19. Πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο, μπορείτε να ξεφυλλίσετε online τον οδηγό της έκθεσης.
https://issuu.com/efaartas/docs/_12_for_issue

ΜΗΝΥΜΑ ΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΝΔ
Ο Πολιτευτής της ΝΔ Άρτας και Σύμβουλος Επιχειρήσεων, MSc, σε μήνυμά του αναφέρεται στο νόημα των εκλογών της ΝΔ. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
Οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία πρόκειται να διεξαχθούν πανελλαδικά στις 24 Οκτωβρίου 2021.
Στην Άρτα, 58 στελέχη κατέθεσαν την υποψηφιότητά τους για τα αξιώματα των προέδρων και μελών ΔΕΕΠ, ΔΗΜΤΟ και Συνέδρων.
Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί την πρώτη παράταξη στην Ελλάδα, που ενσωματώνει σε μια εκλογική διαδικασία, τα τεχνολογικά και ψηφιακά μέσα, δίνοντας τη δυνατότητα στους ψηφοφόρους, να ψηφίσουν ηλεκτρονικά, από όπου και αν βρίσκονται, με άρτιο και διαφανή τρόπο.
Εύχομαι σε όλες τις υποψήφιες και υποψηφίους καλή επιτυχία και να επισημάνω πως η Νέα Δημοκρατία, 47 χρόνια μετά την ίδρυσή της, με τις εσωκομματικές εκλογές, που αποτελούν πηγή ανανέωσης, συνεχίζει να τιμά την παράδοσή της, ως η μεγάλη λαϊκή παράταξη της χώρας που πρωταγωνιστεί πάντα στα μεγάλα διακυβεύματα, τις μεταρρυθμίσεις και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες με το βλέμμα στις επόμενες γενιές

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Όταν στα τέλη του 2019 καταθέσαμε Ερώτηση για τον αποκλεισμό των δημοτικών σχολείων του Νομού Πρέβεζας από το Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δια των αρμόδιων Υπουργών Παιδείας και Εργασίας, απαντούσε ότι δεν είχε κατατεθεί σχετικό αίτημα από τους Δήμους του Νομού. Διαβεβαίωνε μάλιστα, ότι επειδή η ένταξη σε αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα, που σχεδίασε και υλοποίησε στην αρχική του φάση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια ανοικτή διαδικασία, θα μπορούσαν τα δημοτικά του Νομού να ενταχθούν σε ένα επόμενο στάδιο και αφού πληρούσαν τα κριτήρια που έθετε ο σχετικός Νόμος.
Πέρασαν δύο σχολικά έτη, ενεργοποιήθηκαν, με βάση την απάντηση των Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας στην Ερώτηση, οι προβλεπόμενες διαδικασίες στον Νομό, από τις τοπικές και τις περιφερειακές αρχές, κατατέθηκε το αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Ο.Π.Ε.Κ.Α) κι όμως για μια ακόμη χρονιά τα δημοτικά σχολεία του Νομού Πρέβεζας παραμένουν εκτός. Χίλια πεντακόσια τριάντα (1.530) δημοτικά σχολεία από όλη τη χώρα εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων και δεν βρέθηκε θέση για τα δημοτικά του Νομού Πρέβεζας. Αφήνουμε στην κρίση των πολιτών τις επιλογές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τον Νομό Πρέβεζας. Ο μοναδικός Νομός από όλη την Ήπειρο, μια από τις φτωχότερες Περιφέρειες της Ευρώπης, που παραμένει για ένα ακόμη έτος εκτός των Σχολικών Γευμάτων.
Απέναντι στα ψέμματα και στην κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, καταθέσαμε ξανά Ερώτηση, σχετικά με τους λόγους για τους οποίους παραμένουν αποκλεισμένα τα δημοτικά σχολεία του Νομού Πρέβεζας από το Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων. Η Νέα Δημοκρατία, αν και είναι άριστη στην επικοινωνία και στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος στα κάθε λογής golden boys, ας πει έστω μια φορά την αλήθεια, γιατί θεωρεί σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως αυτός της κοινωνικής μέριμνας και μάλιστα σε παιδιά, τους πολίτες του Νομού Πρέβεζας ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

ΑΣΤΡΟΧΩΡΙ:ΑΡΙΣΤΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Πόσα αλήθεια θέματα δημιουργήθηκαν από την ανθρωποκτονία στο Αστροχώρι της Άρτας, την περασμένη Δευτέρα. Ας μην μείνουμε στο ιστορικό της πράξης, η οποία εκ των πραγμάτων, ήταν αποτρόπαια και μακρυά από την δική μας καθημερινότητα. Όμως επανέρχεται στην επικαιρότητα ένα σημαντικό ζήτημα, που πολλές φορές έχει θέσει υπόψη του δημοσίου διαλόγου η τοπική μας κοινωνία και σχετίζεται με το έλλειμα ασφαλείας που υπάρχει στην ελληνική ύπαιθρο και σε επικοινωνία μας με τους τοπικούς φορείς, μας έδωσαν να αντιληφθούμε ότι ακόμη κι αν δημιουργούνται ζητήματα οξυμένης συμπεριφοράς ή ευέξαπτων ατόμων, δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επέμβασης. Αυτό είναι ένα ζήτημα πρώτα απ’όλα πολιτικό!. Από την άλλη να επισημάνουμε ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας στο συγκεκριμένο περιστατικό, οργάνωσε και εκτέλεσε ΑΜΕΣΑ επιχείρηση για τον εντοπισμό και την σύλληψη του φερόμενου ως δράστη, καθώς γνώριζε ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει λάβει αστυνομική εκπαίδευση και ίσως να ήταν επικίνδυνο.
Το ζήτημα βέβαια είναι κατά πόσο η επιχειρησιακή ετοιμότητα θα υπάρχει πάντοτε για την πρόληψη του χειρότερου, όταν οι κάτοικοι των ορεινών χωριών αισθάνονται στην κυριολεξία ότι ζουν απομονωμένοι από την κρατική μέριμνα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα