19.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΙΓΔΟΥ:Η ποιότητα ζωής των δημοτών μας είναι αδιαπραγμάτευτη

Διαβάστε επίσης

Ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος βρίσκεται στα όρια του το τελευταίο διάστημα, καθώς διαπιστώνει ότι πέραν των άλλων προβλημάτων που ο Δήμος αντιμετωπίζει, πλέον οι συνεχείς διακοπές της ηλεκτροδότησης των χωριών, με την πρώτη ευκαιρία, δημιουργούν καταστάσεις απόγνωσης στους δημότες και μόνιμους κατοίκους της περιοχής.
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη ήταν η τελική λύση για τον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν… Για τον λόγο αυτόν και μέσω των κοινωνικών δικτύων, αλλά και από τα ΜΜΕ κάνει έναν αγώνα ενημέρωσης της κοινής γνώμης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της Πολιτείας απέναντι στο πρόβλημα αυτό.
Με αφορμή την κατάσταση αυτή, για την οποία έκανε επερώτηση και στην Βουλή η Όλγα Γεροβασίλη, ακολουθεί η παρακάτω συνέντευξη του Δημάρχου κ. Περικλη Μίγδου, ο οποίος αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη και οι ενέργειες που έχει κάνει ο ίδιος προκειμένου να αντιμετωπιστούν.
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

ΕΡ: Γινόμαστε κοινωνοί της αγωνίας σας για τις συνεχείς διακοπές της ηλεκτροδότησης των χωριών του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη. Ποια είναι η κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι; Τι σας λένε;

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του Δήμου μας το τελευταίο χρονικό διάστημα μιας και το πρόβλημα των διακοπών ρεύματος συνεχώς και μεγαλώνει αφού σε κάθε ψιχάλα αντιμετωπίζουμε προβλήματα σε πολλά χωριά του Δήμου.
Με τον φόβο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα , με το φόβο της μη λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων, με την ανησυχία τόσο στις ευπαθείς ομάδες όσο και σε κάθε νοικοκυριό ζούμε στο άκουσμα επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων.

Οι κάτοικοι απευθύνονται συνεχώς σε εμένα διαμαρτυρόμενοι, ευελπιστώντας να αναδείξω το πρόβλημα με την ελπίδα να δοθεί λύση.
Κάνουν συσχετισμούς και με την αύξηση των τιμολογίων και βρίσκονται σε έκρηξη !

ΕΡ: Γνωρίζουμε ότι το αίσθημα της ανασφάλειας έχει πιάσει πατάρι… Κινδύνευσαν άνθρωποι από αυτήν την κατάσταση;

Κυρίαρχο στοιχείο η ανασφάλεια και το άγχος με αυτή την κατάσταση. Το γεγονός ότι αρκετοί άνθρωποι κάνουν χρήση οξυγόνου δυσκολεύει ακόμη πιο πολύ τα πράγματα. Η αλληλεγγύη και οι πολύ κοντινές ανθρώπινες σχέσεις που υπάρχουν στα χωριά μας δείγμα και του οικογενειακού κλίματος που επικρατεί στο Δήμο μας ευτυχώς δεν επέτρεψε να κινδυνεύουν άνθρωποι μιας και είμαστε ενήμεροι και παρακολουθούμε από κοντά περιστατικά ευπαθών ομάδων.
Η ανησυχία φυσικά κυριαρχεί !

ΕΡ: Το πρόβλημα φαίνεται ότι θα τραβήξει πολύ. Μάλιστα πληροφορούμαστε ότι έχετε ζητήσει την συνδρομή της Δικαιοσύνης. Υπάρχει φως στο τούνελ;

Από μας έγιναν όλα όσα έπρεπε κσι με το παραπάνω. Δεν είναι και ότι καλύτερο να καταφεύγεις και στη δικαιοσύνη, αλλά η ποιότητα ζωής των δημοτών μας είναι αδιαπραγμάτευτη . Θεωρώ ότι πήραν το μήνυμα και θα υπάρχει ανταπόκριση. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα αφήσουμε το θέμα και την διεκδίκηση λύσης.
Θα είμαστε σε εγρήγορση και μπροστά όπου χρειαστεί .

ΕΡ: Μόνοι σας, ως Δήμος σηκώνετε αυτό το Σταυρό; Τι ενέργειες κάνει η Περιφέρεια; Πως σας συνδράμει η Πολιτεία στο πρόβλημά σας αυτό;

Το κύριο φορτίο βαραίνει το Δήμο όπου ο Δήμαρχος ως ο πιο κοντινός στον απλό άνθρωπο εισπράττει τις ανησυχίες , τους φόβους , τις διαμαρτυρίες και την στενάχωρη διάθεση των ανθρώπων του . Διαρκής αγώνας από μας !Η Περιφέρεια Ηπείρου συνδράμει και υποστηρίζει τα αιτήματα μας και φυσικά όπου της ζητήθηκε η παρουσία της άμεση. Από την Πολιτεία αναμένουμε να δώσει λύση έστω και μετά από τόση ταλαιπωρία τα τελευταία 5 χρονια με πολλαπλασιασμό των προβλημάτων τον τελευταίο καιρό . Διαφαίνεται κινητικότητα . Ίδωμεν.

ΕΡ:Η κλιματική αλλαγή είναι η δικαιολογία για την ουσιαστική εγκατάλειψη των ορεινών Δήμων; Πως με τέτοια προβλήματα, να μπορέσει ένας Δήμος σαν τον δικό σας να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα και να αποτρέψει την ερημοποίηση;

Αν δεν υπάρξουν αποφάσεις ενίσχυσης των ορεινών Δήμων,αν δεν βγουν χρηματοδοτικά εργαλεία που να στηρίζουν αυτούς τους Δήμους αν δεν υπάρξουν προγράμματα για νέους με κίνητρα επιστροφής στα χωριά και αν δεν στηριχθοθν οι ομάδες που ασχολούνται με την κτηνοτροφία και την Γεωργία δεν θα μπορέσουμε να κρατηθούμε . Η κλιματική αλλαγή έστειλε μηνύματα, είχε εκπέμψει sos , οι περιοχές μας είναι αθωράκιστες και έχουν ανάγκη από μεγάλα έργα υποδομών για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η Ήπειρος έχει προτεραιότητα μιας και έχει μείνει πίσω.

ΕΡ: Τι θα ζητούσατε από τους δημότες σας, αλλά και όλους τους επισκέπτες να προσέχουν αυτήν την περίοδο;

Σαν μια εποχή που τα προβλήματα είναι πολλά ( πανδημία , φυσικές καταστροφές , καιρικά φαινόμενα , οικονομικά προβλήματα , ανθρώπινες σχέσεις σε κρίση και κυρίως κακή ψυχολογία) περισσότερο από ποτέ πρέπει να είμαστε αγαπημένοι!Να πέσουν οι τόνοι μεταξύ μας και να βάλουμε μπροστά το σύνολο και τα παιδιά μας .Υπομονή και φυσικά στα δίκαια αιτήματα να είμαστε ανυποχώρητοι .Σε κάθε πρόβλημα είτε αυτό έχει να κάνει με τον δύσκολο χειμώνα είτε με διακοπές ρεύματος ή οτιδήποτε άλλο είμαστε εδώ να το αντιμετωπίσουμε οικογενειακά και συλλογικά.

Η Όλγα Γεροβασίλη για το συνεχιζόμενο μαρτύριο των κατοίκων του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη

Το μαρτύριο των κατοίκων του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, με τις συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης, συνεχίζεται.
Παρά τις δεκάδες έγγραφα και παραστάσεις του Δήμου προς τη ΔΕΗ, τον ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκρέκα, παρά την έσχατη λύση, στην οποία αναγκάστηκε να προσφύγει ο Δήμος, να ζητήσει, δηλαδή, την παρέμβαση του Εισαγγελέα, η κυβέρνηση συνεχίζει να κλείνει τα αυτιά της, καταδικάζοντας τους κατοίκους να ζουν σε μια τριτοκοσμική κατάσταση, εν έτει 2022, θεωρώντας τους προφανώς πολίτες β’ κατηγορίας.
Αναγκάζομαι να επανέλθω και σήμερα σε αυτό το ζήτημα, ένα μήνα μετά την τελευταία φορά, διότι, όχι μόνο δεν έγινε τίποτε για να λυθεί το πρόβλημα, αλλά, με την πρώτη κακοκαιρία, υπήρξε εκ νέου παρατεταμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή, με αποτέλεσμα δεκάδες σπίτια να μείνουν χωρίς φως και θέρμανση, επιχειρήσεις και παραγωγικές μονάδες να μην μπορούν να λειτουργήσουν, έξι σχολεία να παραμείνουν κλειστά και οι υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς ρεύμα, να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους δημότες και να επιτελέσουν τις εργασίες τους.
Επανέρχομαι, λοιπόν, και ενώνω για ακόμη μία φορά τη φωνή μου με την κραυγή αγωνίας –και δικαιολογημένης οργής- του Δήμου και των κατοίκων του Γ. Καραϊσκάκη, καλώντας την κυβέρνηση να αναγνωρίσει επιτέλους τις ευθύνες της και να πράξει τα αυτονόητα, ώστε οι άνθρωποι των χωριών μας να έχουν ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση.
Επιπλέον, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσα ως Αναφορά στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την εν λόγω επιστολή του Δημάρχου, καλώντας τον να προβεί σε άμεσες ενέργειες.
Όλγα Γεροβασίλη
Βουλευτής Άρτας
Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα