19.8 C
Arta
2 Μαΐου 2024

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ: Ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες για την απομάκρυνση των επικίνδυνων δέντρων

Διαβάστε επίσης

Άμεσα επικοινώνησε μαζί μας ο αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Αρταίων κ. Παντελής Κωλέτσος, προκειμένου να μας ενημερώσει για την κατάσταση που ανέδειξε η “Α” με το προηγούμενο δημοσίευμα με τίτλο “Δαμόκλειος σπάθη για έξι οικογένειες τα δέντρα στην οδό Γρ. Λαμπράκη”.
Σύμφωνα με τον κ. Κωλέτσο, για το πρόβλημα αυτό ο Δήμος Αρταίων έχει ξεκινήσει αλληλογραφία με τους ιδιοκτήτες του ακινήτου, στα οποία ευρίσκονται τα επικίνδυνα δέντρα και συγκεκριμένα με την Ι.Μ. Κάτω Παναγιάς, η οποία ανέφερε ότι δεν έχει την δυνατότητα να προχωρήσει σε εργασίες κοπής δέντρων. Επειδή πρόκειται για θέμα το οποίο δεν αφορά ιδιοκτησία του Δήμου Αρταίων, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και αλληλογραφία προς όλες τις υπηρεσίες (Δασική Υπηρεσία, Εισαγγελία κλπ), προκειμένου να εξευρεθεί λύση για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ακόμη η υπηρεσία πρασίνου, αξιολογεί ότι το έργο της κοπής των συγκεκριμένων δέντρων είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς υπάρχουν μεγάλες κλίσεις, οι οποίες καθιστούν δαπανηρή την εργασία, λόγω ανάγκης χρήσης μηχανημάτων στήριξης των επικίνδυνων κορμών.
Πάντως προκαλεί εντύπωση για τον Δήμο Αρταίων το γεγονός ότι αναπτύχθηκαν κατασκευές μέσα στο περιαστικό άλσος, με αποτέλεσμα να υπάρχει τώρα αυτός ο κίνδυνος για τους περιοίκους.
Η «Α» επικοινώνησε με κάτοικο της περιοχής που αντιμετωπίζει το πρόβλημα, ο οποίος επεσήμανε ότι ιδιαιτέρως δύσκολο για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να πέσει στο κεφάλι τους κάποιο σπασμένο κλαδί ή κάποιος κορμός, να συγκεντρώσουν χρήματα για να προχωρήσουν σε μια ενέργεια που είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη του ακινήτου.
Μάλιστα επεσήμαναν ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις, όταν κάποια οικόπεδα δεν είναι καθαρισμένα από χόρτα, ο Δήμος έχει την δυνατότητα να επέμβει και να τα καθαρίσει, προχωρώντας μετά σε καταλογισμό των εξόδων του, στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου.
Το ζήτημα σε κάθε περίπτωση είναι σε γνώση του Δήμου Αρταίων, ο οποίος απέστειλε και σχετική επιστολή προς την Ι.Μ. Κάτω Παναγιάς, που είναι και η ιδιοκτήτρια της γειτονικής έκτασης, την οποία κοινοποιεί προς όλους τους αρμόδιους φορείς, και στην οποία αναφέρει ότι πρέπει η κυρία του οικοπέδου να προχωρήσει στις κατάλληλες και απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση των επικίνδυνων δέντρων, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος της κατάρρευσής τους.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα