18.8 C
Arta
2 Μαΐου 2024

Και το Κορφοβούνι είναι στο έλεος των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος

Διαβάστε επίσης

Δεν είναι τελικά, μόνον η Γραμμενίτσα η οποία αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα από τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση της περιοχής, καθώς ευρίσκεται στην ίδια γραμμή με τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη, αλλά και η περιοχή του Κορφοβουνίου, αποδεικνύοντας τελικά, ότι το πρόβλημα αυτό είναι πλέον ζήτημα και του Δήμου Αρταίων.
Όπως μας έλεγε κάτοικος του Κορφοβουνίου, το πρόβλημα πλέον έχει γίνει καθημερινότητα για τους κατοίκους, οι οποίοι εκτός από απομονωμένοι λόγω των συνεχών διακοπών ρεύματος, έχουν καταστρέψει και πολλές οικιακές και επαγγελματικές συσκευές.
Το πρόβλημα είναι τόσο συχνό, που όπως μας έλεγε, το αντιμετωπίζουν σχεδόν με μεμψιμοιρία και δεν έχουν καμία πλέον διάθεση να απευθυνθούν σε αρχές ή στον Δήμο και την ΔΕΗ, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημά τους.
Μιλήσαμε με έμπειρο ηλεκτρολόγο, ο οποίος μας επισήμανε ότι η γραμμή της Γραμμενίτσας συνδέεται με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος που φτάνει μέχρι το Αστροχώρι και τις Πηγές, ενώ το δίκτυο του Κορφοβουνίου, είναι τμήμα της γραμμής που περνάει από το Κεντρικό και φτάνει στην Άγναντα και την Πράμαντα, με αποτέλεσμα όταν δημιουργείται ένα πρόβλημα, να πέφτουν οι ασφάλειες σε όλο το δίκτυο και με τον τρόπο αυτόν να δημιουργείται το lock down το οποίο απασχολεί πλέον όχι μόνο τις ορεινές κοινότητες του Νομού της Άρτας, αλλά και περιοχές που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Αρταίων, όπως είναι το Κορφοβούνι και η Γραμμενίτσα.
Όσον αφορά την Γραμμενίτσα βέβαια, μπορεί να συνδεθεί με το δίκτυο που βρίσκεται δίπλα της (εκεί είναι συνδεδεμένος ο μισός οικισμός άλλωστε), όμως όσον αφορά το Κορφοβούνι, δεν φαίνεται να υπάρχει άμεσα κάποια λύση.
Μήπως θα ήταν σκόπιμο λοιπόν, ο Δήμος Αρταίων να ενώσει τις δυνάμεις του να συνεργαστεί με τους ορεινούς Δήμους των Κεντρικών Τζουμέρκων και του Γεωργίου Καραϊσκάκη, προκειμένου να υπάρξει μια κοινή γραμμή δράσης και να αντιμετωπιστεί σε επικοινωνιακό τουλάχιστον επίπεδο η παρέμβαση στον υπεύθυνο του δικτύου;

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα