11.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

Η μηχανή του χρόνου κάνει γυρίσματα για τους λήσταρχους Ρεντζαίους

Διαβάστε επίσης

Πλάνα για την πολύ επιτυχημένη εκπομπή «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» γυρίστηκαν στα ίδια μέρη, όπου έδρασαν οι περιβόητοι «ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ» Λήσταρχοι Γιάννης και Θύμιος Ρέτζιος.
Σύμβουλος της παραγωγής, ο συγγραφέας του γνωστού πλέον και ευπώλητου βιβλίου «ΟΙ ΡΕΝΤΖΑΙΟΙ, οι Βασιλείς της Ηπείρου» κ. Νίκος Πάνος, ο οποίος ετοιμάζεται για την τρίτη – συμπληρωμένη – επανέκδοση του βιβλίου του.
Μάλιστα ο κ. Πάνος, αναφέρθηκε στα γυρίσματα και μας έκανε την παρακάτω δήλωση:
Με μεγαλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα ταινίας για τους λήσταρχους Ρεντζαιους απο Την Μηχανη του χρόνου με επικεφαλή τον Χριστο Βασιλόπουλο και βοηθους του την Λιλα και τον Θοδωρή .Για δεύτερη ο φορά ο Βασιλόπουλος έρχεται στα μέρη μας τιμώντας τα και προσωπικά το βιβλιο μου, .Οφειλω να τον ευχαριστήσω εκ μερους μου μα και τού τοπου μού.
Μακάρι στην Ελλάδα να είχαμε πολλούς Βασιλόπουλους να σωνουν την ιστορια μας πριν την θρηνήσουμε στα αποκα’ι’δια τής .
Ενα μεγαλο ευχαριστώ δεν είναι αρκετό.
Να αναφέρουμε ότι στα γυρίσματα, συμμετείχε ο δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος Άγιος Βησσαρίων, τα μέλη του οποίου ενσάρκωσαν τους ήρωες της επικής περιόδου των λησταρχών των αρχών του 20ου αιώνα.
Μάλιστα στα γυρίσματα, που πραγματοποιήθηκαν, οι ηθοποιοί του Συλλόγου, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις του Χρήστου Βασιλόπουλου, του Νίκου Πάνου και του Χρήστου Ζήση, υποδύθηκαν τους ήρωες για σημαντικά γεγονότα από την ιστορία των αδελφών Ρέτζου, όπως η δολοφονία (εκτέλεση) του Καρατζά κλπ, ενώ για την ιστορία των Ρετζαίων μίλησε ο Χάρης Παπακώστας, ο οποίος αναφέρθηκε στην διάσημη ληστεία της Πέτρας, για την οποία μάλιστα τραγούδησε ένα τοπικό δημώδες άσμα από τα Λέλοβα, ο Γεράσιμος Λιόλιος.
Η ιστορική εκπομπή «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» έχει ασχοληθεί πολλές φορές με την υπόθεση των ληστάρχων Ρεντζαίων και οι συντελεστές της έχουν κερδίσει την εκτίμηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ζηρού, καθώς αντιμετωπίζουν την τοπική ιστορία με ευαισθησία και ακεραιότητα.
Αλλά τόσο για τον Νίκο Πάνο, ο οποίος έδωσε έναν μεγάλο αγώνα, για να αποτυπώσει όσο το δυνατόν καλύτερα την ιστορία των δυο αδελφών από το Ανώι της Πρέβεζας, όσο και για τους άλλους συντελεστές, είναι μια στιγμή για να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο τους, δίνοντας το μήνυμα της ανάγκης διάσωσης της ιστορικής μνήμης του τόπου μας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα