19.8 C
Arta
20 Απριλίου 2024

Το δύσκολο σπορ του Ραδιοφώνου

Διαβάστε επίσης

  • Τρείς προσωπικότητες της Άρτας την εβδομάδα αυτήν πέρασαν στο επέκεινα. Ο πρώτος είναι ο Γιώργος Φίλος, ένας από τους καλύτερους προέδρους της «Α», επικοινωνιακός και ανοιχτόκαρδος σε όλους, ο δεύτερος είναι ο Χαρίλαος Σκορδής, ο «Χαριλάκης», όπως οι αρτινοί τον προσφωνούσαν, γιατί είχε πάντοτε την καρδιά ενός μικρού παιδιού και του Γιώργου Οικονόμου, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο δραστήριους δικηγόρους της Άρτας.
  • Όλοι οι παραπάνω είχαν αφήσει το στίγμα τους, στην μικρή κοινωνία μας, ως σημαντική παρακαταθήκη. Με κοινό σημείο αναφοράς την κοινωνικότητά τους, την αέναη συμμετοχή στα πράγματα της Άρτας, κάνουν εμφανή σήμερα την απώλειά τους.
  • Συλλυπητήρια στους οικείους τους.
  • Εμείς θα συνεχίσουμε στα πεζά και γήινα πλέον: τις ημέρες αυτές, πολλοί ραδιοφωνατζήδες της Άρτας και της ευρύτερης περιοχής μας επεσήμαναν το γεγονός ότι δεν είναι μόνο το ράδιο Αμβρακία, που έχει μεγάλη ακροαματικότητα… Υπάρχουν σταθμοί που έχουν ποιοτικά στάνταρ και κολλημένους πραγματικά ακροατές, τόσο στην Άρτα, όσο και σε όλον τον πλανήτη, μέσω των διαδικτυακών τους αναμεταδόσεων.
  • Απλώς η διαφορά που έχει το Δημοτικό Ραδιόφωνο, είναι το γεγονός ότι τα έχει όλα πληρωμένα: ρεύματα, συγγενικά δικαιώματα (τα λεγόμενα πνευματικά δικαιώματα των μουσικών δημιουργών), τέλη συνδέσεων, ηλεκτρολόγους, τεχνικούς, την σύζευξη με άλλον σταθμό κλπ, ενώ οι ίδιοι αγωνίζονται από τις διαφημίσεις να συγκεντρώσουν τα έξοδα της λειτουργίας τους.
  • Πόσο μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός αυτός, τον γνωρίζει όλη η αγορά, δηλαδή να πρέπει κάποιος να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις κάποιον ο οποίος δεν πληρώνει για όλα αυτά…
  • Και σε αυτά δεν υπολογίζονται οι εργατοώρες, να πρέπει να στέλνεις ανα τακτά χρονικά διαστήματα, το πρόγραμμά σου, το περιεχόμενο των εκπομπών σου, τις αλλαγές στα ιδιοκτησιακά σου, έτσι ώστε να μην μπεις στο στόχαστρο του ΕΣΡ και φας και καμιά καμπάνα.
  • Πραγματικά όμως, είναι ένα ακριβό σπορ το ραδιόφωνο, για όποιον τουλάχιστον θέλει να ακολουθεί ένα μίνιμουμ νομιμότητας… Γιατί αν δεν είσαι νόμιμος ή στα εξασφαλίζει μια δημοτική επιχείρηση τα έξοδα, είναι πολύ καλή κατάσταση.
  • Το θέμα είναι αν αξίζει: έβλεπα πέρσι το web arta tv του Δήμου Αρταίων, το οποίο έκανε ζωντανή αναμετάδοση από μια εκκλησία, καθώς λόγω κορωνοϊού δεν πήγαινε ο κόσμος. Η αναμετάδοση κάλυπτε μια ανάγκη: ακόμη κι αν δεν μπορείς να πας εκκλησία ο Δήμος σου δίνει την ευκαιρία.
  • Κατά την διάρκεια της λειτουργίας, φαινόταν 3 θεατές (ένας ήμουν εγώ, μάλλον ο καμεραμάν και ο ηχολήπτης). Πρέπει για τον λόγο αυτόν το web arta tv να παύσει να λειτουργεί; Αντιθέτως! Τότε εκτιμάς περισσότερο και τον ρόλο του. Όταν σου δίνει το μήνυμα ότι λειτουργεί, για να έχεις εσύ την δυνατότητα να παρακολουθήσεις κάτι, έστω κι αν τελικά δεν το κάνεις.
  • Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα