10.8 C
Arta
20 Απριλίου 2024

Το ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ζήτησε να πάρει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών από την Άρτα

Διαβάστε επίσης

Χτύπησε το πρώτο καμπανάκι του κινδύνου για το τμήμα

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ μας αναφορικά με το αίτημα του Ιονίου Πανεπιστημίου, να μεταφερθεί στην οικεία σχολή του, το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο ως γνωστόν εδρεύει στην Άρτα.
Μάλιστα για το θέμα αυτό άμεσα αντέδρασε η τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίοι θεώρησαν ανφαίρ την πρόταση της Κέρκυρας.
Σε δελτίο τύπου της η Περιφέρεια Ηπείρου αναφέρει:
Η Περιφερειακή Αρχή εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην πιθανή ενσωμάτωση της Σχολής Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύει στην Άρτα, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο που έχει υποβάλλει σχετική πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλειος Ψαθάς, αμέσως μετά την δημοσίευση σε Μέσα Ενημέρωσης της σχετικής πληροφορίας είχαν διαδοχικές επικοινωνίες με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, στην οποία εξέφρασαν την έκπληξή τους για την ανακίνηση του συγκεκριμένου ζητήματος και ζήτησαν τη απόρριψη της πρότασης χωρίς δεύτερη σκέψη.
Το σενάριο του
Αγγλόφωνου τμήματος
Στο ρεπορτάζ του προηγούμενου φύλλου, αναφέραμε τους λόγους για τους οποίους η Άρτα έχει γίνει στόχος για την Κέρκυρα, καθώς το υψηλό επίπεδο σπουδών, το χαμηλό κόστος ζωής, αλλά και η προσβασιμότητα κάνουν περισσότερο θελκτική την σχολή της Άρτας έναντι της Κέρκυρας. Όμως έχουμε τα μεγάλα μείον, που στέκουν ως Δαμόκλειος Σπάθη, σε μια ενδεχόμενη Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση: η έλλειψη των υποδομών, είναι εμφανής, ιδίως στην περίπτωση των κτηριακών εγκαταστάσεων και ότι άλλο αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Στα πλαίσια της συνεργασίας της εφημερίδας μας με τον τηλεοπτικό σταθμό «ART TV», ο εκδότης της ΑΠΟΨΗΣ Γιάννης Καϊντάσης, αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Παρασκευής και στο σενάριο, το οποίο ακούγεται και μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημα της βιωσιμότητας κάποιων από τα τμήματα της περιοχής: η δημιουργία αγγλόφωνου τμήματος, σε αντιστοιχία με άλλες σχολές του εξωτερικού, το οποίο θα μπορέσει να προσελκύσει φοιτητές από όλον τον κόσμο και ιδίως την Μέση Ανατολή, την Ασία και την Βόρειο Αφρική, οι οποίοι και θα λάβουν τις απαραίτητες σύγχρονες επιστημονικές δεξιότητες, αλλά θα μπορούν να ενταχθούν ως παραγωγικά μέλη στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, όπως λειτουργούν εκατοντάδες πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα