17.8 C
Arta
20 Απριλίου 2024

Τον Μάϊο θα είναι έτοιμο το δίκτυο ορεινής διάσωσης και διακομιδής

Διαβάστε επίσης

Παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη

Με ανάρτησή του, στις 21 Απριλίου, στην ομάδα στο FACEBOOK @Theofanis Ermis Connecting Us!Για Την Εναέρια Προστασία Της Ζωής!» που δημιούργησε ο πατέρας του άτυχου Ερμή Θεοχαρόπουλου, Γιάννης Θεοχαρόπουλος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι εντός του Μαϊου θα έχει στα χέρια του μια τελική πρόταση για τη δημιουργία του δικτύου ορεινής διάσωσης και έγκαιρης διακομιδής και αερομεταφοράς στα νοσοκομεία μας, όλων όσων αντιμετωπίζουν ατυχήματα στα ελληνικά βουνά.
Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Ο τραγικός χαμός του Ερμή Θεοχαρόπουλου πριν τρεις μήνες στα Τζουμέρκα με συγκλόνισε και με κινητοποίησε. Όντας και ο ίδιος πατέρας τριών παιδιών αλλά και λάτρης των βουνών μας, ένιωσα βαθιά μέσα μου τη συντριβή των γονιών, των συγγενών και των φίλων του Ερμή. Πώς γίνεται κάτι που αγαπάς τόσο πολύ να σου στερεί ό,τι πολυτιμότερο έχεις; Την ίδια σου τη ζωή…
Γι’ αυτό δεσμεύθηκα προσωπικά στον πατέρα και τη μητέρα του Ερμή, πως θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βελτιώσουμε το δίκτυο ορεινής διάσωσης και έγκαιρης διακομιδής και αερομεταφοράς στα νοσοκομεία μας, όλων όσων αντιμετωπίζουν ατυχήματα στα ελληνικά βουνά.
Οι συνεργάτες μου και το επιτελείο της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής έχουν αναλάβει να μου φέρουν εντός του Μαΐου μια τελική πρόταση για τη δημιουργία ενός τέτοιου δικτύου σε πιλοτική ανάπτυξη, με τη συνεργασία και ιδιωτικών φορέων, ήδη από το φετινό καλοκαίρι.
Ο ορεινός τουρισμός και αθλητισμός προσφέρουν πολλές χαρές αλλά έχουν και κινδύνους. Είναι ευθύνη του κράτους να κάνει όσο πιο ασφαλή γίνεται αυτή την επιλογή για όσους και όσες επισκέπτονται τα βουνά μας κάθε εποχή του χρόνου. Η εμπειρία του βουνού πρέπει να είναι μια εμπειρία χαράς και εξερεύνησης και όχι μια εμπειρία πόνου.
Σας εύχομαι καλή ανάσταση με ιδιαίτερες ευχές για κουράγιο και πίστη στους γονείς του Ερμή».

Όπως ήταν φυσικό, ακολούθησαν πολλά σχόλια με την απάντηση του Γιάννη Θεοχαρόπουλου να έχει την ιδιαίτερη βαρύτητα:
«Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ,
Η παρουσία σας στην ομάδα, μας τιμά!
Ελπίζουμε η δέσμευσή σας να γίνει γρήγορα πράξη, γιατί κάθε ώρα που περνά δέκα άτομα χάνονται στη Χώρα μας λόγω της έλλειψης Συνολικής Εναέριας Πολιτικής Προστασίας.
Η ορεινή διάσωση είναι μόνο ένα μικρό μέρος του προβλήματος.
Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!»

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα