22.8 C
Arta
23 Απριλίου 2024

Δ. Πετανίτης: πολλές οι δυσκολίες στην Πτηνοτροφία

Διαβάστε επίσης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα «Τεχνολογίες και στρατηγικές για βιώσιμες κτηνοτροφικές μονάδες. Συνδιοργανωτές της ημερίδας ήταν: το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών , το Τμήμα Γεωπονίας / Πανεπιστήμιο ΙωαννίνωνΙωαννίνων και το Ινστιτούτο Βιοοικονομίας και Αγροτεχνολογίας / Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης(ΙΒΟ/ΕΚΕΤΑ ) και τελούσε υπό την αιγίδα του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας Κοτόπουλα Άρτας και του Επιμελητήριο Άρτας .
Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρτας, Δημήτρης Πετανίτης και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος. Ομιλητές στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν ο Γιάννης Σκούφος Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου αναφέρθηκε στην δυνατότητα παραγωγής κρέατος κοτόπουλου με μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας έδωσε έμφαση στις παρούσες συγκυρίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Πτηνοτροφίας και ιδιαίτερα στις δυσκολίες τόσο στην εξεύρεση πρώτων υλών όσο και στο κόστος διατροφής αλλά και την αύξηση της ενέργειας . Χαιρετισμό απεύθυνε και ο ΥφΑΑΤ και βουλευτής Άρτας της ΝΔ κ. Γιώργος Στύλιος, ο οποίος με την εξα αποστάσεως σύνδεσή υπογράμμισε το έργο της κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον εκσυγχρονισμό και την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις δράσεις της κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας. Δραστηριότητα συνυφασμένη με την ιστορία και την παράδοση και, φυσικά, την οικονομία της Ηπείρου.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα