10.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

Η γνωστή ιστορικός ΜΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ κέρδισε τις εντυπώσεις με την ομιλία της

Διαβάστε επίσης

Καθήλωσε το αρτινό κοινό περιγράφοντας την ιστορία μας

Κέρδισε τις εντυπώσεις η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου, το Σάββατο το απόγευμα στην αίθουσα του ΜΦ ΣΚΟΥΦΑΣ, καθώς εκατοντάδες ήταν οι αρτινοί, αλλά και από όλη την Ήπειρο, που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν εντός και εκτός της αίθουσας την ομιλία της για την Ελληνική Επανάσταση.
Η κ. Ευθυμίου, ήταν λιτή και ιδιαιτέρως προσιτή σε όλους και προκάλεσε ιδίαιτερη αίσθηση με το ήθος και το ύφος της, έτυχε της προσοχής όλων των ηλικιών.
Από το φροντιστήριο Αστρολάβος, το οποίο πρωτοπορεί σε ποιοτικές εκδηλώσεις, ο Βασίλης Κατσώτης με ανάρτησή του στο FB μας μοιράστηκε τα συναισθήματά του για την εκδήλωση και την ιστορικό.
«Πώς να περιγράψεις τα συναισθήματα με λέξεις, πώς να εκφράσεις όλα όσα νιώθεις και πώς να μοιραστείς με άλλους ανθρώπους την μέθεξη που βιώνεις μετά την επίσκεψη και ομιλία της ιστορικού του ΕΚΠΑ Μαρίας Ευθυμίου στην πόλη μας.
Μάγεψε, καθήλωσε και συγκίνησε το κοινό χθες το βράδυ η Μαρία Ευθυμίου, μα πάνω από όλα μιλώντας για την πορεία της φυλής μας ,με οδηγό την ελληνικής μας γλώσσα μέσα στο πέρασμα των αιώνων ,μας έκανε να αισθανθούμε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες.
Μια κατάμεστη αίθουσα, με ανθρώπους που κάθησαν ακόμη και όρθιοι για περισσότερο από δύο ώρες, αλλά και με κοινό που με ομπρέλες λόγω της βροχής, παρακολούθησαν την ομιλία της κυρίας Ευθυμίου στην πλατεία μέσω της γιγαντοοθόνης που είχαμε τοποθετήσει, δίνει το στίγμα.
Η πραγματικότητα είναι ότι το κοινό διψά για ποιοτικές εκδηλώσεις και όταν γίνονται ανταποκρίνεται με εμφατικό τρόπο, γεγονός που μόνο υπερηφάνια μπορεί να νιώσει κάποιος για τους συμπολίτες του.
Συγκινητική η αγάπη του κόσμου ,που ήρθαν από όλα τα μέρη της Ηπείρου να απολαύσουν την Ιστορικό μας , ώστε μετά το πέρας της ομιλίας ήθελαν όλοι να της σφίξουν το χέρι,να την αγκαλιάσουν και να συνομιλήσουν μαζί της. Εκείνη εκεί, προσιτή, χαμογελαστή,καταδεκτικη γεμάτη ζωντάνια και καλοσύνη να υποδέχεται τον κόσμο και να ανταποδίδει απλόχερα την αγάπη των ανθρώπων.
Δεν το κρύβω ότι η γνωριμία με την κυρία Μαρία Ευθυμίου ήταν μια εμπειρία αξέχαστη και για εμάς τους ίδιους και θέλουμε σαν φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης , Αστρολάβος να ευχαριστήσουμε θερμά τον Μ/Σ Σύλλογο Άρτης, ο Σκουφάς για την αγαστή συνεργασία, καθώς και την περιφέρεια Ηπείρου για την αμέριστη υποστήριξη καθώς και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα