18.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

Κίνδυνος πυρκαγιάς: Το παράδειγμα … δίνει ο Δήμος!

Διαβάστε επίσης

Έφθασε το ζεστό καλοκαιράκι και άρχισαν και οι πρώτες ειδοποιήσεις για την λήψη μέτρων κατά του κινδύνου της πυρκαγιάς, καθώς είναι πλέον και οι εποχές διαφορετικές και οι φωτιές τείνουν να γίνουν αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητάς μας. Η Περιφέρεια Ηπείρου μάλιστα, διάνειμε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτάκια , όπου ενημερώνουν τι μέτρα πρέπει να λάβουμε για να προετοιμαστούμε για την αντιμετώπιση του κινδύνου, ο δε Δήμος Αρταίων έστειλε ραβασάκια στους οικοπεδούχους να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους, με κοινοποίηση στην Πυροσβεστική (και ενδεχομένως τον Εισαγγελέα).
Πληροφορηθήκαμε όμως ότι η Πυροσβεστική έκανε έλεγχο και στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αρταίων, και μόλις αντελήφθη το βουνό των απορριμμάτων, που έχει δημιουργηθεί, άναψε τις σειρήνες του κινδύνου και αστραποβρόντηξε με το κίνδυνο που εγκυμονεί ο όγκος αυτός των σκουπιδιών μέσα στον ιστό της Άρτας για ανάφλεξη και πυρκαγιά…
Πήγαμε και εμείς προκειμένου να διαπιστώσουμε αν είναι αληθινή η περιγραφή ή είναι παραφουσκωμένα τα πράγματα και από απόσταση 300 μέτρων, γίναμε μάρτυρες της κατάστασης…

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι μόνο … θέμα πυρκαγιάς, αλλά εγκυμονεί και ζήτημα υγειονομικής ασφάλειας και δεν γνωρίζουμε αν οι υπάλληλοι του Δήμου, που εργάζονται στο σημείο αυτό, που δεν έχει χαρακτήρα ΧΥΤΑ, αλλά … ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ, έχουν τα μέτρα προστασίας που απαιτεί ο νόμος.
Είχαμε μια πληροφορία, ότι η Π.Υ. έδωσε μια πενθήμερη προθεσμία, προκειμένου να συμμαζευτεί το χάλι και σε άλλη περίπτωση θα κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Ήδη η φερόμενη ως προθεσμία τείνει να εκπνεύσει, θα το παρακολουθούμε κι εμείς το θέμα, επειδή ο Δήμος πάντοτε πρέπει να δίνει εμπράκτως το παράδειγμα στους δημότες.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα