14.8 C
Arta
28 Απριλίου 2024

Επιστρώθηκε με μπετόν ο δρόμος για τον ξενώνα Αραχθέα στη Ροδαυγή

Διαβάστε επίσης

Είχαμε αναφερθεί πέρσι τέτοιο καιρό για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας από τους πιο γνωστούς ξενώνες της Άρτας και συγκεκριμένα ο ξενώνας Αραχθέα στην Ροδαυγή της Άρτας, καθώς ο δημοτικός δρόμος που οδηγεί στην επιχείρηση έχει καταστραφεί από κατολισθήσεις και νεροφαγώματα. Γράφαμε συγκεκριμένα ότι “Οι επιχειρηματίες, που την περίοδο αυτή αντιμετωπίζουν και όλα τα άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την μείωση της κίνησης λόγω κορωνοϊού, προσπαθούν εδώ και πολλά χρόνια και συντηρούν με ίδιους πόρους το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου… Φέτος ζήτησαν την βοήθεια και της Περιφέρειας και του Δήμου, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρξει κάποια ανταπόκριση που θα έλυνε το πρόβλημα αυτό.

Η κατάσταση όπως ήταν πέρσι τον Αύγουστο


Μας ανέφεραν δε χαρακτηριστικά ότι έφτασε στον συγκεκριμένο ξενώνα ένα βαν που μετέφερε τουρίστες από το Μεξικό και τις ΗΠΑ, οι οποίοι θέλησαν να συνδυάσουν τις διακοπές τους στον Πάργα με εναλλακτικό τουρισμό στο ποτάμι του Αράχθου. Όταν όμως διαπίστωσαν την κακή κατάσταση του δρόμου, διαπίστωσαν ότι δεν διευκολυνόταν στην καθημερινή μετάβαση και δυστυχώς αποφάσισαν να φύγουν, παρά το γεγονός ότι ο ξενώνας μπορούσε να τους εξυπηρετήσει λόγω κλινών και παιδιών.
Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού, έχει ήδη μπει. Νομίζουμε ότι ο Δήμος και κάθε αρμόδιος φορέας, μπορεί να ενσκήψει στο πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει άμεσα, γιατί είναι πραγματικά κρίμα να μην εξυπηρετούνται οι επισκέπτες που έρχονται στην περιοχή μας, αλλά κυρίως να μην ενισχύονται οι τουριστικές επιχειρήσεις, που με τα χίλια ζόρια, προσπαθούν να κρατήσουν ψηλά την καλή εικόνα της περιοχής και δίνουν μεγάλη υπεραξία στον τόπο μας”.
Φέτος η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. Σε επικοινωνία μαζί μας, η υπεύθυνη του ξενώνα Ευαγγελίτσα Μάνου Λυκάκη, μας έστειλε τις φωτογραφίες από την επίστρωση με μπετόν του δρόμου που οδηγεί και στον ξενώνα ” Αραχθέα” και υποσημειώνει: “Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής Λάψαινα στην Ροδαυγή Άρτας ολοκληρώνεται με την συμβολή και χρηματοδότηση της περιφέρειας Ηπείρου.Ο περιφερειάρχης κύριος Αλέξανδρος Καχριμάνης με την πολύ ικανή ευγενική και αποτελεσματική μηχανικό της περιφέρειας κυρία Αλεξία Τσιώλα μερίμνησαν ώστε να καλυφτεί ένα μεγάλο μέρος της επιφάνειας του Δημοτικού δρόμου με μπετόν (αφού αυτό είχε επιλεχθεί εξ αρχής.)Τα όμορφα χωριά θέλουν υποδομές για να παραμείνουν όμορφα και να τα επισκέπτονται ντόπιοι και ξένοι.Ενα μικρό μέρος του δρόμου παραμένει ακόμα χωματόδρομος.Ευελπιστούμε ότι θα συμβάλει και ο Δήμος ώστε να ολοκληρωθεί”.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα