20.8 C
Arta
5 Μαΐου 2024

Η απάντηση του Ντίνου

Διαβάστε επίσης

Ο Ντίνος Παπαδημητρίου μας έστειλε μια απάντηση, για τα σχόλια μας αναφορικά με την επικοινωνιακή του στάση, την οποία συγκρίναμε με αυτή του Κυρανάκη.
Το κείμενο της ευγενικής καθ’όλα τοποθέτησης έχει ως εξής:
«Έντονη συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα για πολλές παρεμβάσεις μου. Αρκετοί αναρωτιούνται γιατί αυτό. Η απάντηση είναι απλή: Όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο με την ευρεία έννοια του όρου έχεις υποχρέωση να παρεμβαίνεις στα δημόσια πράγματα. Πόσο μάλλον όταν είσαι στέλεχος ενός κόμματος και πολιτευτής. Οι πολίτες περιμένουν από όλους όσους ασχολούμαστε με τα κοινά να είμαστε παρόντες και όχι σιωπηλοί χειροκροτητές της εκάστοτε εξουσίας. Πολλές φορές γινόμαστε ίσως «κακοί» και με το κόμμα μας που σίγουρα δεν θέλει απλά χειροκροτητές, αλλά στελέχη με ουσιαστική παρουσία που θα ενδυναμώνουν το μήνυμά της. Αυτό το έχω κάνει προσωπικά πολλές φορές και θα συνεχίσω να το κάνω. Εξάλλου στη Νέα Δημοκρατία, στο μεγάλο σπίτι μας, έχουμε μάθει τι σημαίνει εσωκομματική δημοκρατία και σίγουρα οι διαφορετικές απόψεις δεν μπορούν να θεωρούνται από κάποιους σε τοπικό επίπεδο, ως προσωπικές αιχμές. Προσωπικά είμαι εδώ, παρών στον μεγάλο αγώνα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παράταξής μας για μια δεύτερη τετραετία. Και αυτό γίνεται τακτικότατα με συνεχή παρουσία, στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής σε κεντρικό επίπεδο. Πρόσφατη η παρέμβασή μου για το σημαντικό πακέτο που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και πρόεδρός μας στη ΔΕΘ. Ειλικρινά δεν είδα και δεν βλέπω πολλούς να υποστηρίζουν την κυβερνητική πολιτική δημόσια και ανοικτά σε τοπικό επίπεδο. Είναι άλλο η προσωπική ατζέντα του καθενός και άλλο η ξεκάθαρη και ανοικτή στήριξη της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν βάλλεται από σύσσωμη την αντιπολίτευση. Ο Αριστοτέλης δεν σταματάει να επαναλαμβάνει στα έργα του ότι κάθε πράγμα αξιολογείται από τον σκοπό που είναι προορισμένο να επιτελέσει. Οι πολιτικοί αξιολογούνται από τις πράξεις τους και καταξιώνονται από τον τρόπο που ασκούν την εξουσία. Και εγώ αυτό κάνω και θα συνεχίσω να κάνω».
Επί τον τύπον των ήλων ο Ντίνος Παπαδημητρίου επισημαίνει μια πραγματικότητα, την οποία όλοι συμφωνούμε. Ότι τα κακώς κείμενα της περιοχής μας, όλοι πρέπει να τα επισημαίνουμε, προκειμένου να μπορέσουν να διορθωθούν. Δεν μπορούμε όμως και να παραγνωρίσουμε ότι στις δράσεις και τις επισημάνσεις του καθενός, καιροφυλακτούν και εκείνοι, που επιθυμούν να δώσουν άλλη οπτική στις πολιτικές τοποθετήσεις, κρίνοντας με μικροπολιτική σκοπιμότητα. Και αυτό είναι κάτι που στον δημόσιο διάλογο, όλοι πρέπει να το υποστούμε όταν έχουμε το θάρρος της έκφρασης δημόσια της γνώμης μας.

Εν αρχή ην η Όλγα

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας ανακαινισμένης αίθουσας του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ, την χορηγεία του οποίου ανέλαβε εξ’ολοκλήρου το Ίδρυμα Ωνάση.
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στην συνεισφορά της απόφασης στην βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Όλγας Γεροβασίλη, με την φράση «Εν αρχή ην η Όλγα» και στην συνέχεια επισήμανε την ιστορία πίσω από την χορηγεία αυτή.
Η Όλγα Γεροβασίλη, το κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης αναφέρθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου Σκουφά και επεσήμανε:
Αναδομήθηκε ένα απ΄ τα σημεία αναφοράς της Άρτας, το σημείο αναφοράς του Συλλόγου Σκουφάς. Η εστία του.
Αυτή η αίθουσα που για πάρα πολλές δεκαετίες στέγασε φιλόξενα χιλιάδες ανθρώπους, που έζησε θεατρικά, συναυλίες, χορευτικά και σχολικές γιορτές, που άκουσε διαλέξεις, επιστημονικές παρουσιάσεις, συνεδριάσεις φορέων, ημερίδες και ομιλίες, αυτή η αίθουσα, που είδε βραβεύσεις, απολογισμούς, πολιτικές εκδηλώσεις και εκθέσεις, μας υποδέχεται πλέον ανακαινισμένη, αποτέλεσμα της χορηγίας του Ίδρυμα Ωνάση / Onassis Foundation στην πόλη μας.
Προς όφελος του πολιτισμού, της τέχνης, του πολυεπίπεδου διαλόγου και της τοπικής μας κοινωνίας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα