11.8 C
Arta
29 Μαρτίου 2024

ΑΠΟΛΥΤΑ ΘΕΤΙΚΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Η  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ  

Διαβάστε επίσης

Απόλυτη θετική κρίνεται η συμμετοχή της Περιφέρειας στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ, ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2022 που οργανώθηκε στα Ιωάννινα 17 / 18 Νοεμβρίου από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ανταγωνιστικών Συμβουλίων (Global Federation of Competitive Councils) με έδρα την Ουάσιγκτον αφού το Συμβούλιο αναγνώρισε ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΟΜΒΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ: ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. 

Το συνέδριο οργανώθηκε με την υποστήριξη του Ελληνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και την συμμετοχή 30 και πλέον συνέδρων από όλο την Κόσμο όπως Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Αμερική, Βραζιλία, Καζακστάν κ.α.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν από πλευράς Περιφέρειας τόσο: 

1) το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας ως η δομή στέγασης των εταιρειών του ΠΟΛΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ που σιγά σιγά δημιουργείτε με τις υφιστάμενες, αλλά και τις νέες (Digital Banking, Deloitte, PWC) εταιρείες  στην πόλη, όσο

2) Το πρόγραμμα χρηματοδότησης «Έρευνας & Καινοτομίας» της Περιφέρειας με τίτλο «Ενίσχυση ΜΜΕ για ερευνητικά έργα στους τομείς της αγροδιατροφής, υγείας και βιοτεχνολογίας» μέσω του οποίου χρηματοδοτήθηκαν 46 έργα συνεργασίας 60 Ηπειρωτικών επιχειρήσεων με αντίστοιχους ερευνητικούς φορείς. 

Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης, στο περιθώριο του συνεδρίου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους προσκεκλημένους θέματα όπως οι καλές διεθνείς πρακτικές εφαρμογής έρευνας, και δημιουργίας πόλων καινοτομίας, καθώς και την άποψη τους για το Ηπειρώτικο εγχείρημα του ΠΟΛΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ και την επιτυχή υλοποίηση του.  

Με την Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κυρία Deborah Wince-Smith, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Παραρτήματος κύριο Σίμο Αναστασόπουλο, και άλλους επίτιμους προσκεκλημένους όπως οι ξένοι Hamaguchi Michinari (Ιαπωνία), Carlos Andre Bulhoes Mendes (Βραζιλία), Spyros Dimolitsas (ΗΠΑ), Roberto Alvarez (ΗΠΑ), James Metson (Νέα Ζηλανδία), και Hasri Hasan (Μαλαισία)  ο Περιφερειάρχης συζήτησε τις προοπτικές συνεργασίας μαζί τους, και την προώθηση της εξωστρέφειας της Περιφέρειας.

Στο τέλος των εκδηλώσεων του διημέρου οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες ευχαρίστησαν την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη ειδικότερα για την ενεργή συμμετοχή, και την φιλοξενία του Συνεδρίου στα Ιωάννινα.          

Θετικά αποτελέσματα από την 1η  συμμετοχή της

Περιφέρειας Ηπείρου στην 31η Hermes Expo των ΗΠΑ

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων συμμετείχαν για πρώτη φορά στην 31η Hermes Expo που πραγματοποιήθηκε στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη έκθεση λειτούργησε ως «βατήρας» για τις ηπειρωτικές επιχειρήσεις του κλάδου των προϊόντων και του τουρισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων οικονομικών «δεσμών» στην Αμερικανική αγορά. Οι επτά επιχειρήσεις προϊόντων που συμμετείχαν στην Έκθεση, είχαν απτά αποτελέσματα καθώς ήδη έκλεισαν εμπορικές συμφωνίες.

Παράλληλα η Περιφέρεια, προέβη και σε προβολή του προορισμού της Ηπείρου των 4 εποχών, για την οποία εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες της Έκθεσης. 

Η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Ηπείρου αποτελούνταν από τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Οδυσσέα Πότση- Βασίλη Γοργόλη, του περιφερειακούς συμβούλους Βασίλη Καλούδη – Χάρη Λιούρη, τη Διευθύντρια Τουρισμού  Ιουλία Μαρκούλα και την προϊσταμένη Προώθησης και Προβολής προϊόντων Σοφία Φούκη. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης τα μέλη της αποστολής είχαν επαφές με εμπορικούς αντιπροσώπους διανομής και γενικά με  άτομα που  θα αποτελέσουν συνδετικούς κρίκους μεταξύ των Ηπειρωτικών επιχειρήσεων και των αγορών της Αμερικής. 

Με τη λήξη της Έκθεσης η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφθηκε διαδοχικά τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Κων. Κωνσταντίνου, τον Πρόεδρο της Παγκόσμιου Συμβούλιου Ηπειρωτών Χρυσόστομου Δήμου και άλλους φορείς της Ομογένειας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα