15.8 C
Arta
28 Μαρτίου 2024

Τι έκανε ο Μουσαβερές όταν έκοψαν το ρεύμα στο Πέτα

Διαβάστε επίσης

Κάνουμε κι εμείς την αυστηρή σε κάθε περίπτωση κριτική στα ζητήματα του Δήμου Αρταίων, αλλά πολλές φορές η πραγματικότητα, όσο και να θέλουμε να κατηγορήσουμε τον Δήμο και τις υπηρεσίες του, είναι πιο σκληρή απ’ότι θα περίμενε κανείς.
Αναφέρεται λοιπόν ότι σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας, έγινε διακοπή ρεύματος από την αρμόδια για το σκοπό αυτό εταιρία, λόγω παράλειψης του Δήμου να πληρώσει εμπροθέσμως τον λογαριασμό του ρεύματος. Και θυμηθήκαμε μια αντίστοιχη περίπτωση, όπου η ΔΕΗ (πριν να γίνει ΔΕΔΔΗΕ) είχε κόψει το ρεύμα από το Δημαρχείο του τότε Δήμου Πέτα. Ο Δήμαρχος Θεόδωρος Μουσαβερές, λειτούργησε αστραπιαία και διέταξε να διακοπεί η λειτουργία του δρόμου που οδηγούσε στο φράγμα του Πουρναρίου. Όταν διαμαρτυρήθηκαν από την ΔΕΗ, τους είπε «εσείς μου κόψατε το ρεύμα, εγώ σας κόβω τον δρόμο» και η συζήτηση οδηγήθηκε στο ότι η ΔΕΗ χρωστούσε στον Δήμο Πέτα από τις παρακρατήσεις τελών και φόρων και παρόλα αυτά προχώρησε στην διακοπή, αντί να συμψηφίσει τις οφειλές.
Για να επιστρέψουμε και στο θέμα: αμελής ο Δήμος, απρεπής η εταιρία ηλεκτροδότησης, που προχώρησε σε διακοπή ρεύματος, σε ένα δημοτικό Σχολείο, όπου τα παιδιά των υπαλλήλων θα μπορούσαν να μαθητεύουν. Και νομίζουμε ότι ο Δήμος πρέπει να αντιδράσει όπως πρέπει… ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

Τελευταία ευκαιρία το OPEN MALL

  • Έτυχε το προηγούμενο Σάββατο να επισκεφθούμε τα όμορφα Γρεβενά, μια όμορφη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, μικρότερη από την Άρτα και σαφώς πιο μαζεμένη, χωρίς λόφους και άναρχη δόμηση.
  • Η συζήτηση εκτός από τον καιρό (συνήθης τέτοιου είδους έναρξη διαλόγων) επεκτάθηκε και στο θέμα της εμπορικής αγοράς της πόλης καθώς αν και Σάββατο στο κεντρικότερο σημείο των Γρεβενών, δεν είδαμε να πολυκυκλοφορεί κόσμος και είμασταν σίγουροι ότι δεν έφταιγε το κρύο, γιατί για τα μέρη εκείνα οι μηδέν βαθμοί είναι μια ζεστή μέρα.
  • Μας πληροφόρησαν λοιπόν, οι καλοί μας συνδαιτημόνες, ότι κάθε Σάββατο, οι Γρεβενιώτες με τα αυτοκίνητά τους, οδεύουν προς την πόλη των Ιωαννίνων, η οποία δεν είναι και πολύ μακριά «μόλις 45 λεπτά απευθείας με την Εγνατία» και βέβαια με πολύ λίγα διόδια…
  • Πέραν των άλλων, πληροφορηθήκαμε ότι μεγάλο κατάστημα με τα διάσημα «σκανδιναβικά έπιπλα», ναυλώνει και λεωφορεία – πούλμαν, που μεταφέρουν τους Γρεβενιώτες απευθείας στο Εμπορικό Πάρκο των Ιωαννίνων. Και από κεί πάνε και την βόλτα τους στα Ιωάννινα.
  • Γιατί λοιπόν η αναφορά στα Γρεβενά; Γιατί πάνω κάτω εκτός από την ιστορία με το πούλμαν που ναυλώνει η εταιρία, το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και στην πόλη μας, καθώς όσο περνάει ο καιρός, πολλοί καταναλωτές προσελκύονται από την γειτονική πόλη, η οποία απ’ότι φαίνεται απορροφάει με μεγάλη ευκολία και τις άλλες τοπικές αγορές εκτός από την δική μας.
  • Υπάρχει λύση για το πρόβλημα αυτό; Η αλήθεια είναι ότι οι αγορές ψάχνουν εναγωνίως τρόπο για να κρατήσουν τους καταναλωτές στον τόπο τους. Βλέπε το OPEN MALL, που είναι μια πραγματικά σοβαρή προσπάθεια για την πόλη της Άρτας να ξαναφτιάξει το κέντρο της, αλλά και του εμπορικού κόσμο της Άρτας, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει την διαμορφούμενη πραγματικότητα.
  • Η αλήθεια είναι ότι το σύστημα των «εμπορικών κέντρων» είναι πάντοτε πιο θελκτικό στον καταναλωτή και αυτό το βλέπουμε από τα εμπορικά mall στα μεγάλα αστικά κέντρα, τα «εκπτωτικά χωριά», αλλά και τα «εμπορικά πάρκα», όπως αυτά των Ιωαννίνων, που απολαμβάνουν την προτίμηση απ’όλη την Ήπειρο και την Δυτική Ελλάδα.
  • Πέραν των άλλων, όμως είναι ευθύνη, τόσο του Δήμου μας, όσο και του Εμπορικού Κόσμου, να συνεργαστούν για να δώσουν μια ταυτότητα, να δημιουργήσουν ένα brand name ή ακόμη καλύτερα ένα αφήγημα (story telling που λένε και στην Πράμαντα), έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει κτήμα όσο το δυνατόν περιοσσότερου κόσμου.
  • Αλλιώς θα είναι ένα ακόμη δώρο στην οδό με τους περισσότερους ιδιοκτήτες, που ζουν εκτός της Άρτας, όπου εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα φεύγουν σε πολυϊδιοκτησίες, αγνώστων στην περιοχή προσώπων, καθώς τη μόνη σχέση που έχουν με τον τόπο μας, είναι το ενοίκιο που εισπράττουν κάθε μήνα, χωρίς καμία διάθεση ανταπόδοσης.
  • Καλώς ή κακώς, η πραγματικότητα δεν δίνει παραπάνω ευκαιρίες, από αυτές, που οι ίδιοι διεκδικούμε… Και αν μη τι άλλο, το έργο του open mall δεν αρμόζει να το υποβαθμίζουμε, παρά το γεγονός ότι η προεκλογική περίοδος χωράει τέτοιες μιζέριες.
  • Η πραγματικότητα θα δείξει, με ποιον τρόπο θα μπορέσει αυτό το θείο δώρο, να μετατραπεί σε ευκαιρία, καθώς είμαστε πλέον στο παρά πέντε των εξελίξεων, αν δεν είμαστε και πολύ αισιόδοξοι…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα