11.8 C
Arta
29 Μαρτίου 2024

Οι επόμενες εκλογές θα κρίνουν τα πάντα

Διαβάστε επίσης

  • Εκεί που κάθεσαι ήσυχα και καλά και χαίρεσαι για την εκλογική διαδικασία, ακούς την πρώτη πληροφορία, ότι βγήκαν exit poll και φέρουν τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 20 μονάδες μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
  • Τις προηγούμενες ημέρες άκουγες για διαφορές της τάξης των 6-7 μονάδων και το θεωρούσες υπερβολικό, καθώς έβγαιναν και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και μιλούσαν για πληρωμένες δημοσκοπήσεις και κατευθυνόμενα αποτελέσματα.
  • Η αλήθεια είναι ότι από την Άρτα, οι προσλαμβάνουσές μας ήταν τέτοιες που δεν διαπίστωνες και καμία διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ίσως βλέπαμε μια μικρή πρωτιά να έχει το κυβερνών κόμμα, αλλά μέχρι εκεί… Λέγαμε δε, η Άρτα δεξιά είναι, αλλά λόγω εντοπιότητας Τσίπρα, το έχει ρίξει και λίγο στο τοπικιστικό της, παρόλα αυτά οι αναφορές που είχαμε σε τίποτε δεν προμήνυαν αυτό το αποτέλεσμα.
  • Σημερα, δυο μέρες μετά το αποτέλεσμα και βλέποντας ότι έχουν ήδη προηγηθεί δυο διαγγέλματα του κ. Τσίπρα, αναφορικά με την ευθύνη της ταπεινοτικής ήττας, την πορεία της αριστεράς, την δοκιμασία της αναλογικής και την «ιστορική ευθύνη» του ΠΑΣΟΚ, μαθαίνουμε ότι ήταν υπαίτιες και οι δημοσκοπικές εταιρίες, γιατί παρουσίαζαν μια ωραιοποιημένη εικόνα, σε σχέση με την πραγματικότητα και έφεραν εκποδών των υπολογισμών του, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
  • ΣΤΥΛΙΟΣ και ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ λοιπόν, το ίδιο ισχυρό πολιτικό δίδυμο, αντίπαλον δε, αλλά σε μεγάλο βαθμό αναμφισβήτητο σε επίπεδο πολιτικής επιλογής. Και δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον λόγο, προκειμένου να μειώσουμε την επιτυχία τους, όταν βλέπουμε γύρω μας να υπάρχουν ανατροπές…
  • Π.χ. ο βουλευτής της ΝΔ στην Πρέβεζα κ. Γιαννάκης, αντικαταστάθηκε από τον ανθυποψήφιό του κ. Κυριάκη, δίνοντας το μήνυμα ότι αν αποφασίσει η κάλπη για αλλαγή δεν μπορεί κανένας να κάνει τίποτε.
  • Γράφαμε για τον Κυριάκη, σε προηγούμενο φύλλο μας, ότι είναι και από τα αγαπημένα παιδιά του Κυριάκου Μητσοτάκη -επέλεξε δε την Πάργα απ’όπου κατάγεται για να μιλήσει, έναντι της Πρέβεζας- και δεν αποκλείεται στις επόμενες κυβερνήσεις να είναι από τα πρόσωπα, που θα επιλεγούν για μια θέση στην κυβέρνηση, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτόν τα πρόσωπα από την Ήπειρο που εκπροσωπούνται σε κυβερνητικούς θώκους.
  • Σε κάθε περίπτωση, όμως τώρα σχολιάζουμε και αναφέρουμε το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, ενώ στην πραγματικότητα έχουμε μπροστά μας, μια νέα εκλογική περίοδο, με εντάσεις και απρόοπτα, που θα κορυφωθεί μπροστά στις κάλπες της 25ης Ιουνίου…
  • Αν είναι ένα πράγμα για το οποίο μπορούμε να είμαστε βέβαιοι είναι το εξής: τίποτε δεν μπορεί να είναι δεδομένο, τίποτε δεν έχει κλείσει, τίποτε δεν είναι μη αναστρέψιμο.
  • Και η Νέα Δημοκρατία, που είναι πρώτη με μεγάλη διαφορά, πρέπει να μείνει προσγειωμένη, γιατί το κοντέρ μηδένισε και όλοι βρίσκονται μπροστά σε μια νέα κρίση του ελληνικού λαού… Ακόμη και οι βουλευτές που εκλέχθησαν και θέλουν να χαρούν, πρέπει να κάνουν υπομονή, να μείνουν με τα κεφάλια κάτω και βέβαια να μην δείξουν κάποιο σημάδι εγωισμού, που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω…
  • Αλλά και τα άλλα κόμματα, θα δώσουν τον αγώνα όχι απλώς να κρατήσουν τα ποσοστά τους, αλλά να μην τα χάσουν και βέβαια να πάρουν περισσότερα, σε ένα παιχνίδι εντυπωσιασμών… Π.χ. σκεφτείτε αν το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ χάσει ένα 5% και το πάρει π.χ. το ΠΑΣΟΚ… Τότε στην Άρτα θα έχουμε βουλευτή τον Χρήστο Γκόκα και θα έχουμε νέες ανατροπές στον κοινοβουλευτικό χάρτη της Άρτας. Ή π.χ. αν δεν έρθουν οι Νεοδημοκράτες να ψηφίσουν στην Άρτα και η διαφορά των 4 μονάδων ανατραπεί, με αποτέλεσμα η Άρτα να χάσει το γαλάζιο χρώμα στον χάρτη…
  • Όλα παίζονται… Και μάλιστα όλα πια παίζονται πιο δυνατά και πιο έντονα, σε αμιγές επίπεδο πολιτικό, παρά σε προσωπικό, που ίσως να αλλοίωνε και κάπως τον χαρακτήρα των εκλογών.
  • Η μεγάλη Κυριακή είναι λοιπόν πλέον η 25 Ιουνίου και εκεί θα κριθούν όλα για την επόμενη τετραετία για τον τόπο μας.

Δεν ήταν προφητικό το δημοσίευμα, αλλά …αντικειμενικό

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας την προηγούμενη εβδομάδα μιλούσε για τη Νέα Δημοκρατία που χτύπησε την πρωτιά στην Άρτα. Δεν ήταν προφητικό, αλλά ουσιαστικά η εικόνα που είχαμε σχηματίσει το διάστημα αυτό, με μια σαφή διάθεση του πολιτικού προσωπικού της Νέας Δημοκρατίας, να δώσει έναν αγώνα υπεροχής απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και την Άρτα. Πολλά, όμως ήταν τα τηλεφωνήματα και τα σχόλια (καλόπιστα όλα) από αναγνώστες, οι οποίοι μας επεσήμαναν την δική τους οπτική και δη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όχι μόνο θα είναι πρώτο στην Άρτα, αλλά και η κυβέρνηση της 21ης Μαϊου… Δεν πειράζει, θα δούμε στις επόμενες τι θα ισχύσει!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα