16.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

Απέσυρε την πρότασή του ο Γιάννης Παπαλέξης για τον Δήμο Αρταίων…

Διαβάστε επίσης

Δεν θα είναι τελικά ο Γιάννης Παπαλέξης το πρόσωπο, το οποίο θα είναι επικεφαλής σε συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Αρταίων, κλείνοντας οριστικά μια ιστορική πορεία 13 χρόνων, η οποία είχε ξεκινήσει με τον συνδυασμό “ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ” και αυτό, γιατί ο ίδιος διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν τα ποιοτικά και κυρίως τα ποσοτικά χαρακτηριστικά για μια τέτοια προσπάθεια.
Ο Γιάννης Παπαλέξης από τις αρχές του 2022 είχε δηλώσει ότι ο ίδιος δεν θα συνεχίσει στην τοπική αυτοδιοίκηση, αναφέροντας ότι ο κύκλος αυτός είχε κλείσει. Ανέφερε τότε σε αποκλειστική συνέντευξη στην “Α”: “Εκτιμώ ότι, ό,τι ήταν να προσφέρω στον Δήμο της Άρτας, είτε ως Δήμαρχος είτε ως δημοτικός σύμβουλος, το έχω ήδη προσφέρει. Επιθυμώ να ανοίξει ο δρόμος σε κάποιο άλλο στέλεχος για να αναδειχθεί και να δουλέψει για το καλό του Δήμου.
Θέλω να ευχαριστήσω τους δημότες της Άρτας που με τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια και δηλώνω ότι η πρόθεση μου είναι να μην είμαι εκ νέου υποψήφιος για Δήμαρχος”.

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, διαπιστώνοντας ότι η κεντροαριστερά στην Άρτα, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, δεν προσέλκυε το ενδιαφέρον σε κάποιο πολιτικό πρόσωπο, προκειμένου να ηγηθεί ενός συνδυασμού, προχώρησε σε προγραμματική συνεργασία με την επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Τζένη Ταπραντζή, με σκοπό να δημιουργήσουν μια υποδομή στελεχών, έτσι ώστε αν προέκυπτε ένας νέος παράγοντας που θα μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να διεκδικήσει τον Δήμο Αρταίων από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, να μπορέσει να την αξιοποιήσει.
Και ενώ τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν στις καλένδες τα θέματα της αυτοδιοίκησης, αφενός ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή θεωρούσε ότι ως εν δυνάμει κόμμα εξουσίας θα μπορούσε να κινήσει τα νήματα, αφετέρου επειδή το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τάση ανοδική στα ποσοστά του, με ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά, δεν μπόρεσε τελικά μέχρι και τις εκλογές να εξευρεθεί ένας τρόπος συνεργασίας. Την ταφόπλακα στην προσπάθεια έφερε η ταπεινωτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εθνικές εκλογές και η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, που οδήγησε την αξιωματική αντιπολίτευση σε δεύτερο γύρο εσωστρέφειας και αποχής από το αυτοδιοικητικό ενδιαφέρον.
Πρόβλημα δημιουργήθηκε και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς βγήκε εκτός αγωνιστικού χρόνου και πλέον από μια παράταξη με αξιώσεις για τον Δήμο, εξελίχθηκε σε ουραγό, με μόνο σκοπό την δημιουργία ενός φορέα απασχόλησης των στελεχών του, σε επίπεδο αυτοδιοίκησης. Στην τελευταία διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή, αναζητήθηκαν ευθύνες και λύσεις και εκεί ο Γιάννης Παπαλέξης, αφού διευκρίνησε ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι από τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι σήμερα, ότι δεν αναδείχθηκε κάποιο στέλεχος να έχει την δυνατότητα να είναι επικεφαλής μιας δημοτικής παράταξης, υποστηριζόμενης από το ΠΑΣΟΚ.
Ο ίδιος λοιπόν, έθεσε εαυτόν στην διάθεση του κινήματος, υποσχόμενος ότι θα ζητούσε και από την προσφάτως αποσυρθείσα Τζένη Ταπραντζή να συνεισφέρει και η ίδια, με τον όρο ότι από τα στελέχη που είχαν συγκεντρωθεί και αγωνιούσαν για την τύχη του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Αρταίων, θα υπήρχε ενεργή συμμετοχή σε ψηφοδέλτιο, όπως επίσης και από τα μέλη της Ν.Ε., αλλά και τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος. Ο ίδιος ανέφερε ότι θα συμμετείχε ως δημοτικός σύμβουλος, αν στο μεταξύ εμφανιζόταν κάποιο άλλο πρόσωπο και εξεδήλωνε το ενδιαφέρον να τεθεί επικεφαλής του υποψήφιου συνδυασμού και ο μόνος λόγος που το κάνει, είναι να υπάρχει μια προοπτική διεξόδου σε κάποιον που ήθελε να ασχοληθεί με το ΠΑΣΟΚ σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.
Παρά τον αρχικό ενθουσιασμό, η πραγματικότητα είχε διαφορετική άποψη… Πολλά από τα στελέχη, είχαν δηλώσει την συμμετοχή τους στον συνδυασμό της Περιφέρειας, άλλοι είχαν δώσει ήδη τα χέρια κυρίως με τους συνδυασμούς του Χ. Τσιρογιάννη και του Χ. Σιαφάκα… Έτσι όταν τα στελέχη ετέθησαν ενώπιον της κατάστασης, επέλεξαν να μην υποστηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια με την δική τους προσωπική συμμετοχή, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Και με τον τρόπο αυτόν κλείνει οριστικά και απαρέγκλιτα ένας κύκλος προβληματισμών για το ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει το απαραίτητο ενδιαφέρον να ενισχυθεί μια τέτοια προσπάθεια, όχι σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά τουλάχιστον σε επίπεδο κομματικών στελεχών.
Ο ίδιος ο Γιάννης Παπαλέξης, έδωσε ήδη την σαφή εντολή, κυρίως στον συνεργάτη του Λάμπρο Πανή, ο οποίος και αμέσως στρατεύτηκε στην προσπάθεια αυτή, να σταματήσει τις διερευνητικές ενέργειες, τουλάχιστον όσον αφορά το πρόσωπό του, καθώς ήδη διαφάνηκε ότι η πρόταση δεν είχε την υποστήριξη που τα στελέχη ανέμεναν, σε κομματικό επίπεδο.
Εν αναμονή νέων εξελίξεων λοιπόν…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα