16.8 C
Arta
4 Μαΐου 2024

Οι πρώτοι υποψήφιοι στην Π.Ε. Άρτας με το ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Διαβάστε επίσης

«Το «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ», με επικεφαλής και υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου τον Γιάννη Στέφο, με συνέχεια, συνέπεια και ειλικρίνεια, αγωνιστικότητα και όραμα, στο όνομα των Ηπειρωτών, θα αναδείξει τις δυνατότητες που έχει ο τόπος μας να βγει από την απομόνωση και θα παλέψει να καταστήσει την Ήπειρο τόπο να ζεις. Χρειάζεται μακρόπνοος σχεδιασμός, χρειάζονται προτάσεις και συνεργασίες με τους Δήμους και τους πολίτες για να χαράξουμε μια νέα πορεία για την περιοχή μας.

Βασική μας αρχή είναι η έμφαση στην ανάπτυξη, ο σεβασμός και η προστασία του φυσικού πλούτου, η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών σε μια δίκαιη κοινωνία, η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η δημοκρατία και η διαφάνεια στη διαχείριση, η λογοδοσία στους πολίτες.

Δεν περιμένουμε από την κεντρική διοίκηση να καθοδηγεί τις προτεραιότητές μας, ούτε βέβαια θα κρυφτούμε πίσω από τις αδυναμίες του κράτους.

Η Ήπειρος παραμένει τελευταία στην Ελλάδα, τελευταία και στην Ευρώπη. Αντίθετα είναι «πρωταθλήτρια» στον δείκτη ανεργίας, κυρίως των νέων. Τα τελευταία χρόνια δεν είδαμε κανένα μεγάλο έργο στρατηγικού σχεδιασμού. Ως αποτέλεσμα, αυξήθηκαν οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες στην Ήπειρο με την άδικη κατανομή των πόρων ανά νομό και κοινωνική κατηγορία. Ο πρωτογενής τομέας καταρρέει, ο μεταποιητικός και εξαγωγικός τομέας είναι σχεδόν ανύπαρκτος και ο τουρισμός αναπτύσσεται άναρχα και υποτυπωδώς. Αυτά εισπράττουν οι Ηπειρώτες.

Γι’ αυτό:

• Οφείλουμε να διεκδικήσουμε, τους πόρους και να υλοποιήσουμε τα έργα και τις δράσεις που θα μας βγάλουν από αυτή την υστέρηση.

• Επιδιώκουμε ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης με αξιοποίηση των ηλεκτρονικών υποδομών και ανοικτών τεχνολογιών

• Στοχεύουμε σε ένα μοντέλο ισόρροπης ανάπτυξης, με αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, φορέων ΚΑΛΟ, που θα βασίζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη και την περιβαλλοντική προστασία.

• Ενισχύουμε την απορροφητικότητα και τον σχεδιασμό προγραμμάτων ΕΣΠΑ και διαχειριζόμαστε ορθολογικά τους δημόσιους πόρους, με απόλυτη διαφάνεια στη χρηματοδότηση, πέρα και έξω από πελατειακές σχέσεις.

• Στοχεύουμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα για τον εκσυγχρονισμό, την επέκταση και την εξαγωγική δραστηριότητα.

• Δίνουμε προτεραιότητα στις κοινωνικές δομές, στην δημόσια υγεία και κοινωνική αλληλεγγύη.

• Η ουσιαστική στήριξη των σχολείων, των ανώτατων ιδρυμάτων της περιφέρειας, των αθλητικών υποδομών καθώς η διάσωση και ανάδειξη της αρχαιολογικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, συνιστούν τον πλούτο της Ηπείρου και είναι ταυτόχρονα εξαιρετικοί αναπτυξιακοί συντελεστές.

• Προσανατολιζόμαστε σταθερά στην υλοποίηση προγραμμάτων προώθησης της απασχόλησης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης ανέργων και ευάλωτων ομάδων.

• Προτεραιότητα μας είναι η στήριξη και η ανάπτυξη ενεργειακών κοινοτήτων με τη συμμετοχή των Δήμων, φορέων και συλλογικοτήτων από την τοπική κοινωνία. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, η ανάπτυξη των ΑΠΕ, μέσα από έναν σύγχρονο χωροταξικό σχεδιασμό και κανονιστικό πλαίσιο θα συμβάλει στην ενεργειακή δημοκρατία, στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και στην αποκατάσταση σφαλμάτων που έχουμε σήμερα.

• Για μας το τρένο στην Ήπειρο δεν «ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας» αλλά πρόκειται για έργο που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της Ηπείρου. Θα διεκδικήσουμε τον οδικό άξονα Ιωαννίνων – Κακαβιάς με πλήρη χαρακτηριστικά σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, τη σύνδεση της Πρέβεζας με Εγνατία και Ιόνια, την αναβάθμιση του παραλιακού Πρέβεζας- Πάργας, τη σύνδεση Ηγουμενίτσας- Μαυρομάτι (προηγείται η παράκαμψη της πόλης), την αναβάθμιση της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κόνιτσας- Κοζάνης. Αναβάθμιση, επίσης, των οδικών συνδέσεων των Βόρειων και Κεντρικών Τζουμέρκων, με τις κεντρικές οδικές αρτηρίες. Ολοκλήρωση, τέλος, των ενδοπεριφερειακών και διαπεριφερειακών οδικών συνδέσεων της Ηπείρου στο σύνολό τους. Αναβαθμίσαμε το αεροδρόμιο το 2019 αλλά παραμένουν υποβαθμισμένες οι αερομεταφορές τόσο προς το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Εδώ η σιωπή δεν μας ταιριάζει.

• Συντασσόμαστε με το τοπικό κίνημα καθώς και τις δημοτικές αρχές στον αγώνα τους κατά των ανεμογεννητριών και των εξορύξεων. Σ’ αυτή την κατεύθυνση στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων και της Επιτροπής αγώνα Φαναρίου απέναντι στους ιδιώτες σφετεριστές του δάσους της Βαλανιδορράχης.

Μ’ αυτές τις βασικές μας αρχές, με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση παρουσιάζουμε σήμερα τις πρώτες, πρώτους υποψήφιες/ους περιφερειακούς συμβούλους για την Περιφέρεια Ηπείρου. Σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας, το υψηλό αίσθημα ευθύνης και το μεράκι να δουλέψουμε όλοι μαζί για την Ήπειρο που θέλουμε. Ευχαριστώ, ξεχωριστά, τον Γιώργο Ζάψα, που μας παρέδωσε μια ζωντανή παράταξη και στηρίζει τη νέα προσπάθεια με ιδιαίτερο ζήλο».

Οι πρώτοι υποψήφιοι της περιφερειακής παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»Υποψήφιες/οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Περιφερειακής Ενότητας Άρτας


1. ΓΚΙΖΑ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ) του Βασιλείου, Καθηγήτρια Πληροφορικής ΔΕ, MSc Μηχανικών Η/Υ και Δικτύων, Περιφερειακή Σύμβουλος Ηπείρου

2. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Δημητρίου, Στρατιωτικός

3. ΜΠΕΚΑ-ΚΑΓΚΙΟΥΖΗ ΕΛΠΙΔΑ του Δημητρίου, Γεωπόνος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παραγωγός φυτωρίων

4. ΝΑΤΣΙΚΑ ΑΓΛΑΙΑ του Λάμπρου, Καθηγήτρια Μουσικής, ειδικότητα πιάνο

5. ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Θεοδώρου, Εκπαιδευτικός ΠΕ

6. ΤΖΟΥΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη, Συνταξιούχος ΙΚΑ

7. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Λεωνίδα, Δικηγόρος

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα