26.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου Μαζί θα αλλάξουμε την  Ήπειρο.

Διαβάστε επίσης

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 θα είμαι υποψήφιος για περιφερειακός σύμβουλος στην περιφέρεια Ηπείρου με τον συνδυασμό Ήπειρος ΟΛΟΝ με Υποψ. Περιφερειάρχη τον Στέφανο Ζούμπα . Δώστε μας την ευκαιρία να σπάσουμε το κατεστημένο, να αλλάξουμε τον τρόπο Ζωής στον τόπο που Ζούμε . Η Ήπειρος Αξίζει ένα καλύτερο μέλλον, όχι άλλη στασιμότητα και υποβάθμιση.

 Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην Άρτα. Με καταγωγή από Καταρράκτη και Πράμαντα.

Είμαι καθηγητής φυσικής αγωγής. Είμαι απόφοιτος ( Γυμναστικής Ακαδημίας) ΤΕΦΑΑ Αθηνών.

Η Άρτα είναι ένας νομός που ανήκει στην περιφέρεια Ηπείρου, γνωρίζω καλά το νομό και τους ανθρώπους της Άρτας γιατί σαν εκπαιδευτικός έχω εργαστεί σχεδόν σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του νομού . 

Γνωρίζω τι δυνατότητες έχει κάθε περιοχή και κάθε Δήμος, όμως γνωρίζω και τις αδυναμίες. 

Μπροστά μας υπάρχουν πολλά προβλήματα αλλά και προκλήσεις και μαζί με αυτά υπάρχουν και ευκαιρίες και δυνατότητες που πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε. 

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θα εκλεγεί η επόμενη Περιφερειακή αρχή για 5 ολόκληρα χρόνια, μία πενταετία πολύ κρίσιμη, μία πενταετία που θα μας βάλει σε τροχιά ανάπτυξης ή θα μας γυρίσει ακόμα πιο πίσω από τη στασιμότητα που υπάρχει εδώ και 15 περίπου χρόνια. Είμαστε σε ένα τέλμα. Προσωπικά με όραμα για ένα καλύτερο μέλλον στο νομό Άρτας, με σχέδιο για δημιουργία υποδομών, για ανάπτυξη της περιοχής και πάνω από όλα την θέληση για να προσφέρω .

Η Άρτα  θα πρέπει να πάει μπροστά. Επαναλαμβάνω, προσωπικά θα παλέψω για το καλύτερο στο νομό μας με Σεβασμό στον Πολίτη γιατί πάνω από τον κάθε έναν υποψήφιο που ζητάει την ψήφο είναι η πόλη μας, ο νομός μας, οι κάτοικοι της Άρτας.

Διαπιστώνουμε σχεδόν όλοι ότι στην πόλη μας η λέξη συνέπεια οδεύει προς εξαφάνιση, από μένα αυτό δεν θα υπάρξει ποτέ θα είμαι πάντα κοντά στον πολίτη και καθημερινά θα δίνω τον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων. Οι πολίτες της Άρτας έχουν αξιοπρέπεια και εμείς απέναντι σε αυτούς θα πρέπει να είμαστε συνεπείς όχι λόγια και φρούδες ελπίδες. Πρέπει να γίνουν έργα στην Άρτα και να επιλυθούν προβλήματα πού χρονίζουν.

Μερικά από αυτά όπως ,

✓ βιοτεχνικό πάρκο  (έπρεπε ήδη να έχει γίνει χθες όχι να ψάχνουμε ακόμα χώρο για την κατασκευή) έργο ανάπτυξης για την Άρτα.

✓ οδικό δίκτυο (μεγάλα προβλήματα στο νομό και στην πόλη της Άρτας και χωρίς καμία συντήρηση)

✓ Πανεπιστήμιο Ηπείρου {και όχι Ιωαννίνων}  με στήριξη ,αναβάθμιση και νέα τμήματα .

✓ διαχείριση σκουπιδιών .

✓ ανάπτυξη του βυζαντινού καί εναλλακτικού τουρισμού.

✓ στήριξη στην πτηνοτροφία και κτηνοτροφία.

✓ στήριξη στους αγρότες και στα αγροτικά προϊόντα 

✓ αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας και όχι υποβάθμιση (ο γιατρός Παύλος Στασινός που υπήρξε γιατρός στο νοσοκομείο της Άρτας πάνω από 35 χρόνια μίλησε και είπε τα πράγματα με το όνομα τους σε συνέντευξη του για την απαξίωση και τους κινδύνους που υπάρχουν στο χώρο της υγείας στην Άρτα , ενώ για το νοσοκομείο της Άρτας είπε ότι κινδυνεύει να μείνει χωρίς προσωπικό) 

✓ Τα χωριά ερημώνουν ,το κόστος διαβίωσης είναι τεράστιο, η απογραφή όχι μόνο επιβεβαίωσε τη μείωση του πληθυσμού αλλά δείχνει ότι  και η παραγωγική βάση στον πρωτογενή τομέα συνεχώς συρρικνώνεται.

✓Διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου, ένα έργο ανάπτυξη και πνοής για την περιοχή που δυστυχώς και αυτό αναδεικνύεται σε  ένα νέο γεφύρι της Άρτας

✓Σχολεία κλείνουν λόγω της μεγάλης μείωσης πληθυσμού. 

Και δεν είναι μόνο αυτά , εμείς θα ΑΝΑΔΕΊΞΟΥΜΕ όλα τα προβλήματα  θα ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ και θα ΔΏΣΟΥΜΕ λύσεις . Ασχολούμαι με τά κοινά πολλά χρόνια, εδώ και μια πενταετία είμαι 

Τομεάρχης Αθλητισμού ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Άρτας. 

Το κόμμα στο οποίο ανήκω το ΠΑΣΟΚ με ΟΜΌΦΩΝΗ απόφαση της επιτροπής για τις περιφερειακές εκλογές ανακοίνωσε την ΣΤΉΡΙΞΗ στον ΣΤΈΦΑΝΟ ΖΟΎΜΠΑ για την περιφέρεια Ηπείρου που σημαίνει ότι οι δημοκρατικές και υγιείς δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας θα στηρίξουν τον συνδυασμό Ήπειρος ΟΛΟΝ που είναι συνέχεια της παράταξης του Δημήτρη Δημητρίου ο οποίος με συνέπεια ανέδειξε τα προβλήματα της Ηπείρου και πρότεινε λύσεις χωρίς ψιλά γράμματα για να αποκτήσει η Ήπειρος το μέλλον που της αξίζει και να απαλλαγεί από το καθεστώς Καχριμάνη.

 Με το Στέφανο μας συνδέει μία φιλία  από την εποχή που στο ΠΑΣΟΚ πολλοί μας γύρισαν την πλάτη . Σαν γραμματέας νομαρχιακής επιτροπής Ιωαννίνων ο Στέφανος και Άρτας εγώ βάλαμε πλάτη δεν “κιοτεψαμε”  στα δύσκολα για να κρατήσουμε ψηλά την παράταξη. Με τον Στέφανο Ζούμπα υποψήφιο περιφερειάρχη Ηπείρου και τα μέλη όλης της παράταξης θα κινηθούμε με διαφάνεια και συλλογικές αποφάσεις για ένα καλύτερο μέλλον και μία ποιότητα ζωής των κατοίκων της Ηπείρου και της Άρτας.

Για μας το ρουσφέτι, η αναξιοκρατία, οι απευθείας αναθέσεις, οι κατατμήσεις, η έλλειψη οράματος δεν υπάρχουν γιατί αυτά οδηγούν στη συντήρηση και έχουν οδηγήσει την Ήπειρο και την Άρτα στην απομόνωση και στην τελευταία θέση της Ευρώπης. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να είμαι ένας εκλεγμένος που θα με ενδιαφέρει η αντιμισθία και δεν θέλω να είμαι ένας παράγοντας από τα παλιά μοιράζοντας αυταπάτες, η δικιά μας παράταξη θα λειτουργεί με ενημερώσεις σε όλα τα μέλη της παράταξης και όχι μόνο στα εκλεγμένα, θα γνωρίζουν όλοι τα πάντα . Κλείνοντας τα ψηφοδέλτια θα καταθέσουμε στους πολίτες το πρόγραμμα μας με όραμα και σχέδιο. Όπως ανέφερα και παραπάνω σαν  Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια δουλέψαμε πάρα πολύ πάνω σε αυτό το κομμάτι, σταθήκαμε απέναντι στον αυταρχισμό του Λευτέρη Αυγενάκη και καταφέραμε να  σταματήσαμε την κατρακύλα του ελληνικού αθλητισμού μέσα από παρεμβάσεις και προτάσεις.

Αλλά και σαν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος για το δήμο της Άρτας επί Παναγιώτη Οικονομιδη και πρόεδρος στο νομικό πρόσωπο του Αθλητικού Κέντρου Δήμου Αρταίων γνωρίζω τα προβλήματα στα οποία θα επικεντρωθούμε για όλο τον Νομο.

Μπορεί κάποιοι να με ψηφίσουν και κάποιοι όχι, δεν πιστεύω όμως πως υπάρχει κάποιος στην πόλη μας που έχει αμφισβητήσει την ηθική μου, ακόμα – ακόμα και με αυτούς που διαφωνούμε πολιτικά δείχνουν μία μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο μου και αυτό ειδικά είναι μεγάλη τιμή για μένα. Για αυτό τον λόγο με σεβασμό σε όλους αυτούς θα αγωνιστώ για το καλύτερο δυνατό και επωφελές για τον τόπο μας αποτέλεσμα. Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ο πολίτης θα ψηφίσει για να δώσει την εντολή ποιος θα διοικήσει για την επόμενη πενταετία την περιφέρεια Ηπείρου και για μας το νομό Άρτας.

Σε αυτές τις εκλογές θα ακουστούν από μερικούς πολλά και θα μας πουν για μία ακόμη φορά ότι είναι σωτήρες του τόπου (ιστορικά όμως Σωτήρας ήταν μόνο ένας). Εμείς δεν μηδενίζουμε καμία προσπάθεια για αυτό εξάλλου καθένας πολιτεύεται με τον τρόπο που θέλει ή ξέρει, πάντως ένα είναι γεγονός η απερχόμενη Περιφερειακή αρχή που διοίκησε την Ήπειρο σίγουρα δεν μπόρεσε να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα δεν έπιασε τον παλμό του πολίτη για ανάπτυξη και καλύτερο μέλλον και βύθισε την Ήπειρο στην τελευταία θέση της Ευρώπης, ειδικά στην Άρτα αυτό που ακούμε από όλους τους πολίτες είναι ότι είμαστε ξεχασμένοι και έξω από όλες τις αποφάσεις της περιφέρειας με αποτέλεσμα την συρρίκνωση του πληθυσμού.

Επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις για διάφορα θέματα που απασχολούν την Άρτα και είναι ξεχασμένες , να αναφέρω εδώ κάτι σχετικό , ότι ο κύριος Καχριμάνης είχε πει το  2019 σε εκδήλωση στον Καταρράκτη της Άρτας για τα θύματα πολέμου παρουσία του τότε προέδρου της Δημοκρατίας Κο Παυλόπουλο ότι με δικιά του πρωτοβουλία το στρατόπεδο Παπακώστα περνάει στην περιφέρεια για να γίνει το διοικητήριο της Άρτας . Πέρασαν δυο χρόνια για να γίνει η υπογραφή τής σύμβασης για να βγάλει την υποχρέωση του στην Άρτα όπως είπε χωρίς βέβαια να ξεκινήσει κανένα έργο μέχρι σήμερα και ίσως πρέπει να τον ευχαριστήσουμε για το αυτονόητο. Μήπως έφτασε η στιγμή να το ξανά ανακοινώσει και να επαναλάβει την πρωτοβουλία της παραχώρησης ;

Ξεχασμένη Ήπειρος από την σημερινή περιφερειακή αρχή, λεηλασία του δημοσίου χρήματος σε βάρος του πολίτη και της Ηπείρου .

Οι πολίτες της Ηπείρου δεν θέλουν να αλλάξουν απλά μια περιφερειακή αρχή, αυτό που επιθυμούν και θέλουν είναι να αλλάξει ριζικά η λειτουργία της περιφέρειας και να νοιάζεται μόνο για το καλό των πολιτών και αυτό μπορεί να γίνει από τον συνδυασμό Ήπειρος ΟΛΟΝ

Γιατί εμείς σαν Ήπειρος ΟΛΟΝ  και εγώ προσωπικά θα είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας ζητάμε την ψήφο του Πολίτη της Ηπείρου και της Άρτας για να αλλάξουμε το τοπίο και τη ζωή των πολιτών για ένα καλύτερο μέλλον και αυτό δεν είναι υπόσχεση, είναι δέσμευση γιατί σε αυτόν τον τόπο ζούμε και αυτός ο τόπος θέλουμε να πάει μπροστά γιατί έχουμε υποχρέωση απέναντι στους νέους ανθρώπους και στις νέες γενιές που έρχονται.

*Τού Άλκη Παπαχρηστάκη  Υποψ.Περιφ/κο Σύμβουλο Ηπείρου με τον συνδυασμό Ήπειρος ΟΛΟΝ..

Αν Γραμματέας Τομέα Αθλητισμού ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα