16.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

ΒΕΛΗ ΕΧΕΠΕΥΚΗ…

Διαβάστε επίσης

  • «Και τι δεν έσουρε στον πρώην Αντιδήμαρχο και ανθυποψήφιό του Χριστόφορο  ο δήμαρχος Χρήστος, στο «άρθρο παρέμβαση» που πρόσφατα δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, και ευθύς με το ποστάρισμά του στο αγαπημένο του «ΦΒ»,  φρόντισε   να… πνιγεί στα αβανταδόρικα  likes. Βλέπετε το κυνήγι των εντυπώσεων  αγιάζει τα μέσα….». 
  • Αυτή ήταν η ατάκα άσπονδου φίλου του δημάρχου Τσιρογιάννη που του την μπήκε άγρια προ ημερών σε πηγαδάκι φίλων….  Πραγματικά, και τι δεν του έσουρε  του Σιαφάκα ο αθεόφοβος, είπε έτερος της παρέας .  Τι ότι τον έκανε Αντιδήμαρχο  και εκείνος τον υπονόμευε… Τι ότι ήταν ένας Αντιδήμαρχος που κώλωνε στα δύσκολα. Τι ότι δεν έπαιρνε πρωτοβουλίες, ότι δεν είχε όραμα, ότι  ήταν απλός υπηρεσιακός διεκπεραιωτής αλλά όχι ένας εμπνευσμένος επικεφαλής,  τι ότι το όποιο καλό έργο έχει να επιδείξει, οφείλεται στο γεγονός πως ήταν ένας διαχειριστής, ο οποίος ενεργούσε υπό την καθοδήγησή του… . 

***  

  • Από την άλλη, είναι αλήθεια ότι  ο δήμαρχος «στόλισε» κανονικά τον αντίπαλό του όχι μόνο με τα πάρα πάνω αλλά  και με άλλα τόσα, μέχρι που  υποκριτικά αναρωτήθηκε:: «(ο Σιαφάκας) αν και Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού, Αντιδήμαρχος για την Αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας, Αντιδήμαρχος για την Κοινωνική Μέριμνα, είναι τυχαίο  ότι μέχρι τώρα δεν έχει τολμήσει να κάνει μια σοβαρή κριτική για το έργο του Δήμου;  Και είναι αυτές οι ιδιότητες και συμπεριφορές που θέλουμε να έχει ο Δήμαρχος μας;» Ωστόσο ο δήμαρχος Χρήστος δεν αρκέστηκε σε αυτά, αλλά ολοκληρώνοντας τον «Φιλιππικό» του κατά του ανθυποψηφίου του Χριστόφορου είπε και τα εξής βιτριολιτικά:  «Τα πράγματα είναι απλά: δεν έχει θέσεις, δεν κάνει κριτική γιατί τότε θα έπρεπε πρώτα και κύρια να κάνει κριτική στον εαυτό του. Σε αυτά που δεν έκανε όταν ήταν Αντιδήμαρχος, στις λύσεις που ο ίδιος δεν πρότεινε, σε όσα εκ των υστέρων κρίνοντας καταλαβαίνω και εγώ ο ίδιος ότι δεν ήθελε να κάνει, γιατί είχε συγκεκριμένο πλάνο: να μην γίνουν ούτως ή άλλως..». 

***  

  •  Νομίζω ότι η υπόθεση… σηκώνει τσιγάρο. Και αν δεν σας καράφλιασαν  αυτά που είπε ο δήμαρχος Χρήστος, τότε δεν θα χρειαστείτε… καπέλο για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Γιατί κακά τα ψέματα αλλά εδώ τα πράγματα ούτε που ακουμπάνε την κοινή λογική…. Και για αυτό κάποιοι που μπορούν να σκέπτονται βαθύτερα, εύκολα μπαίνουν στον πειρασμό να  ρωτήσουν …. Καλά κ. δήμαρχε τι από τα δυο συμβαίνει με τον πρώην Αντιδήμαρχό σας; Ήταν, όπως λέτε, ένας μειωμένης ικανότητας συνεργάτης σας που δεν είχε να παρουσιάσει έργο ή απλά υποκρίνονταν λουφάροντας, που έβαλε σκοπό να σας υπονομεύσει; Και αν συνέβαινε είτε το ένα είτε το άλλο, τότε γιατί κατ’ επανάληψη τον διορίσατε Αντιδήμαρχο δίνοντάς του πολλές , διαφορετικές και κρίσιμες αρμοδιότητες;  Ακόμη είναι αλήθεια ότι  τον Αντιδήμαρχο Χριστόφορο τον είχατε ορίσατε και προσωρινό δήμαρχο -αντικαταστάτη σας, όταν  για κάποιο λόγο δεν μπορούσατε να ασκήσετε τα καθήκοντά σας;. 

*** 

  • Αλλά η μεγαλύτερη απορία για αυτά που τελευταία βλέπουμε και ακούμε  στη σφοδρή επίθεση του δημάρχου κατά του ανθυποψηφίου του Χ.Σ, ήταν του φίλου αναγνώστη της στήλης. «Μα αφού( ο Τσιρογιάννηςς)  είδε τι καπνό φουμάρει ο Αντιδήμαρχος Σιαφάκας  γιατί δεν τον αντικατέστησε, όπως το άρθρο 73 του ν. 3852/2010 του επέτρεπε; Ή μήπως περίμενε να υποβάλει την παραίτησή του για να μην τον… θίξει; Δηλαδή πως γίνεται  να τον διορίζεις ξανά και ξανά Αντιδήμαρχο, και να μην τον εμπιστεύεσαι, να μην τον θεωρείς καλό Αντιδήμαρχο  και γιατί όχι δικό σου άνθρωπο;» Και ο φίλος αναγνώστης συνεχίζοντας να απορεί, καταλήγει προσθέτοντας τα εξής:  «Δηλαδή κ. δήμαρχε ο Σιαφάκας επί εννιά χρόνια που συμπλέατε, ήταν  καλός ικανός και έμπιστος συνεργάτης σας και τώρα που έφυγε από το μαντρί και είναι υποψήφιος δήμαρχος, ξαφνικά έγινε κακός και ανίκανος και όπως λέτε δεν κάνει για δήμαρχος; Και πόσο πολιτικά ηθικό είναι αυτό που κάνετε, να τον  «πυροβολείτε» και μάλιστα κάτω από τη ζώνη;»

*** 

  •  Ωστόσο για κάποιους  από τους πολέμιους του δημάρχου Χ. Τσιρογιάννη, που τον κατηγορούν  για πράξεις, παραλείψεις και κυρίως για  αδυναμία  να παρουσιάσει  έργα πνοής που θα αναβαθμίζουν την  Άρτα, δεν είναι άμοιροι ευθυνών ούτε  οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ούτε  ο επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος  Χριστόφορος Σιαφάκας.  Και αυτό,  λένε: «γιατί ποτέ δεν άσκησαν  κριτική ή έφεραν αντιρρήσεις στις όποιες αποφάσεις του δημάρχου… και περισσότερο γιατί  δεν αντέδρασαν όταν  σχεδόν όλες οι προτάσεις της δημοτικής αρχής που ερχόταν προς ψήφιση στο ΔΣ, ήταν έτοιμες από πριν από τους 3-4 κολλητούς του δημάρχου που φέρονταν ως δήθεν εισηγήσεις της υπηρεσίας   Τις οποίες προτάσεις  όλοι τους με εκείνο το απογοητευτικό  «ναι σε όλα», έσπευδαν να τις ψηφίζουν δίνοντας με τη στήριξή τους άλλοθι στην «ενός ανδρός αρχή»  δημαρχία του Χρήστου Τσιρογιάννη.». 

***   

  • Από μια πλευρά, ίσως έχει δίκαιο ο δήμαρχος Χρήστος όταν κατηγορεί τον ανθυποψήφιο Χριστόφορο: «ότι δεν έχει τολμήσει να κάνει μια σοβαρή κριτική για το έργο του Δήμου.» Ωστόσο ο Σιαφάκας, ως ο Αντιδήμαρχος, σύμφωνα με  το άρθρο 59 ν. 3852/2010 όπως ίσχυσε μετά τις τροποποιήσεις του, απλά επικουρεί τον δήμαρχο. Επομένως ο ίδιος εφαρμόζει τις εντολές του δημάσρχου, δεν χαράσσει δική του πολιτική, δεν σχεδιάζει και εκτελεί δικά του έργα, όπως σκοπίμως τον κατηγορεί ο δήμαρχος. Ως εκ τούτου οι ευθύνες του ως Αντιδημάρχου για το όποιο έργο της δημαρχίας Τσιρογιάννη είναι συγκριτικά περιορισμένες σε σχέση με εκείνες του δημάρχου. Με αυτή την έννοια ίσως είναι δικαιολογημένη η απροθυμία του υποψήφιου Χριστόφορου να προσέλθει σε μια τηλεμαχία[σε τηλεοπτικό «debate»(ντιμπέιτ)], όπου θα είναι αναγκασμένος να έρθει σε σκληρή κόντρα με τον δήμαρχο Χρήστο για πράξεις και παραλείψεις  που δεν του αποδίδουν ίσου αριθμού και μεγέθους ευθύνες του δημάρχου.  Πόσω μάλλον όταν την πρόσκληση να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο  dabate ο υποψήφιος Χριστόφορος, είναι πιθανό να την προσομοιάζει με κάλεσμα να… παίξει χαρτιά με σημαδεμένη τράπουλα……

 ***   

  •  Γιατί πραγματικά μια τηλεμαχία σε live μετάδοση-και όχι σε κονσέρβα, χωρίς τα προ-απαιτούμενα είναι μια ελεγχόμενη διαδικασία, καθώς στην Ελλάδα τόσο τα κόμματα όσο και οι δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις  βάζουν τους κανόνες και όχι οι δημοσιογράφοι όπως θα έπρεπε να συμβαίνει. Για να καταλάβετε πόσο  θέλουν το debate  στα μέτρα τους, έχει κατά καιρούς τεθεί το αίτημα να επιλέγουν οι συμμετέχοντες και τους δημοσιογράφους, ή τουλάχιστον να τους εγκρίνουν. Ωστόσο αν στο προτεινόμενο debate   δεν διασφαλίζονται οι βασικές προϋποθέσεις, δηλαδή: : δημοσιογράφοι με γνώση του αντικειμένου, που  δυνητικά θα εκπροσωπούν τουλάχιστον όλες τις τοπικές εφημερίδες, συντονιστής-δημοσιογράφος με γνώση και εμπειρία, καθορισμένες εκ των προτέρων θεματικές ενότητες, προσυμφωνημένος αριθμός ερωτήσεων από κάθε ερωτoύντα και χρόνος απαντήσεως από τον ερωτώμενο και κυρίως ανεξάρτητο σκηνικό διεξαγωγής του (της τηλεμαχίας), προφανώς  υπονομεύει το κύρος και την αξιοπιστία  των συμμετεχόντων και συνακόλουθα δεν προσφέρει την πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού, που είναι και το ζητούμενο. Ως εκ τούτου η τυχόν οι επιφυλάξεις ή και άρνηση συμμετοχής από κάποιον από τους προσκαλούμενους μπορεί  να  δικαιολογείται…. Επομένως η πολιτική δεοντολογία, η ηθική τάξη και ο σκοπός επιβάλλουν την αυτοσυγκράτηση ορισμένων κριτικών του πληκτρολογίου, που χωρίς τα πιο πάνω κριτήρια   σπεύδουν να εγκαλέσουν τους όποιους  υποψήφιους δημάρχους, που αρνούνται να συμμετάσχουν στο συζητούμενο «debate», ότι στρίβουν δια του αρραβώνος  και φυγομαχούν.

Ο Αποψ(ηνός) Εκηβόλος

Υ.Γ   Ο Αποψ(ηνός) Εκηβόλος ζητεί την κατανόηση

των φίλων της στήλης, γιατί … παρασύρθηκε από την

επικαιρότητα και εξάντλησε τα εχεπευκή βέλη του στο

«άρθρο παρέμβαση» του Τσιρογιάννη.. 

Δηλαδή έβαλλε στόχους:  τον δήμαρχο Χρήστο, τον

 ανθυποψήφιό του Χριστόφορου και φυσικά  το Αρτινό

«debate.»

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα