24.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΣΚΑΣ: Πρωταγωνιστεί στον δημόσιο διάλογο για τον αγροτικό τομέα

Διαβάστε επίσης

Η φωνή του Αγροτικού Τομέα στον συνδυασμό “ΑΡΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ” εκφράζεται από τον Γιώργο Σίσκα, ο οποίος αν και ασχολείται πρώτη φορά με τα αυτοδιοικητικά της Άρτας, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, έχει καταφέρει να χαράξει τις δικές του γραμμές στα θέματα του πρωτογενούς τομέα, τις οποίες σε μεγάλο βαθμό, τείνουν να υιοθετήσουν όλοι οι υποψήφιοι και όλοι οι συνδυασμοί.
Στα πρώτα του βήματα, είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε ένα άρθρο του για τον μαύρο αλευρώδη και είδαμε ότι είχε μια διαφορετική και ολοκληρωμένη άποψη για το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην οικονομία των εσπεριδοειδών στην Άρτα, προτείνοντας παράλληλα λύσεις και εναλλακτικές δράσεις. Διαφάνηκε ότι ο Γιώργος Σίσκας ήρθε για να μείνει στα πράγματα, και πως σε κάθε περίπτωση δεν διακατέχεται από όψιμο ενδιαφέρον, αλλά έχει βαθιά γνώση της κατάστασης στα αγροτικά δεδομένα της περιοχής.
Ο ίδιος είναι υπεύθυνος του τομέα για τα υποπροϊόντα του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, ενός από τους οικονομικούς Ηρακλειδείς της τοπικής μας παραγωγικής ισχύος και βέβαια έχει βαθιά γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των πτηνοτρόφων.
Στην πρόσφατη επίσκεψη του Χριστόφορου Σιαφάκα στις εγκαταστάσεις του Πτηνοτροφικού έδειξε σε όλους ότι αυτό είναι το σπίτι του και οι εργαζόμενοι είναι οι δικοί του άνθρωποι. Και ο ίδιος άλλωστε είναι ένας εν δυνάμει πτηνοτρόφος, καθώς έχει πάρει απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον τομέα αυτόν και έχει προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες.
Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Κουτσιαύτη, σύμβουλο επιχειρήσεων και κατοικεί στην Άρτα.

Από τον Καλόβατο, που είναι ο τόπος  του , έχει έρθει σε επαφή με την  καρδιά του αγροτικού κόσμου της Άρτας… Μια σειρά από προτάσεις του είναι αμιγώς συνδεδεμένες με την πραγματικότητα της αγροτιάς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Μια από αυτές είναι η δημιουργία του ΚΕΠ Αγροτών, μια ολοκληρωμένη εισήγηση, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής από όλον τον αγροτικό και παραγωγικό πληθυσμό, ο οποίος προσπαθεί να βρει υποστήριξη στις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που ταλανίζουν την ύπαιθρο…
Ο Γιώργος, είναι και ο ίδιος ένας αγρότης… Έτσι αυτοπροσδιορίζεται και θεωρεί ότι οι σπουδές του, τον βοηθούν να αντιλαμβάνεται καλύτερα τις δυνατότητες της πρωτογενούς παραγωγής και να βρίσκει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει: ασχολείται με την καλλιέργεια των εσπεριδοειδών και των ακτινιδίων και γνωρίζει από πρώτο χέρι, σε ποιο σημείο πάσχει ο αρτινός παραγωγός και με ποιον τρόπο μπορεί η Αυτοδιοίκηση να σταθεί δίπλα του.

Να σταθεί δίπλα στον αγρότη, με δομές, με δράσεις, με αληθινή παρέμβαση, με ενσυναίσθηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και όχι με ευχολόγια, έργα βιτρίνας και χωρίς αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί που να μπορούν να έχουν την δυνατότητα να μετουσιώνουν την ανάγκη σε λύση και για τον λόγο αυτόν μπορεί εύκολα ο Γιώργος Σίσκας να διακρίνεται στον δημόσιο λόγο του.
Η Αυτοδιοίκηση των επομένων πέντε χρόνων, θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και ο αγροτικός τομέας σίγουρα θα πρέπει να προτεραιοποιηθεί όχι μόνο για τον οικονομικό χαρακτήρα: σχεδόν ο μισός πληθυσμός του Δήμου Αρταίων κατοικεί στην ύπαιθρο και επιβιώνει από το αγροτικό εισόδημα. Οι αλλαγές, λόγω κλιματικής κρίσης, είναι πιθανόν να επιδράσουν καταλυτικά στην διατήρησή τους στην περιοχή. Αντιπλημμυρικά, εγγειοβελτιωτικά, οδοποιία… είναι πλέον όχι αναπτυξιακά έργα, αλλά σύμφωνα με τον Γιώργο Σίσκα, απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιβίωση του Αγροτικού Τομέα  του Δήμου Αρταίων και την διατήρηση του πληθυσμού.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον φίλο Γιώργο.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα