19.8 C
Arta
2 Μαΐου 2024

Δημήτρης Ευαγγέλου: είναι σημαντικό να διατηρήσουμε  ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας με τους πολίτες μας

Διαβάστε επίσης

Ο Δημήτρης Ευαγγέλου, είναι εκπαιδευτικός,  Διευθυντής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Άρτας, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Μονάδων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, καθώς και στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Κατέχει πτυχίο Αγγλικής και πτυχίο Ιταλικής Γλώσσας, έχει παρακολουθήσει πληθώρα προγραμμάτων επιστημονικής κατάρτισης και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε εκπαιδευτικά συνέδρια και ημερίδες. 

Κατάγεται από τα Ρόκκα Άρτας, είναι γιος του Χρήστου και της Πανωραίας Ευαγγέλου, υπερήφανος και ευγνώμων για αυτούς τους δύο ανθρώπους που ενώ δεν βρίσκονται στη ζωή, βρίσκονται πάντα μέσα του, δίπλα του, κοντά του, σε κάθε δύσκολη στιγμή. Ζω στην Άρτα και είμαι έγγαμος με ένα παιδί 15 ετών. 

Είναι ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και στις προσεχείς δημοτικές εκλογές συμμετέχει ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Αρταίων με το συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων, Χριστόφορου Σιαφάκα, «ΑΡΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ».

  1. Ήσουν από τους πρώτους που υποστήριξες τον συνδυασμό “ΑΡΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ”. Σήμερα λίγο πριν τις εκλογές πως θα περιέγραφες αυτό το ταξίδι;

Η πολιτική εξελίσσεται συνεχώς, και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, έχουμε τον προνομιούχο ρόλο να προτείνουμε έναν νέο συνδυασμό που στοχεύει στην ανανέωση της δημοτικής διακυβέρνησης. Πράγματι υπήρξα  από τους πρώτους που συστρατεύτηκα με το Χριστόφορο Σιαφάκα, έναν έμπειρο άνθρωπο της αυτοδιοίκησης, ο οποίος διαθέτει αξίες και όραμα και μαζί προωθήσαμε αυτόν το συνδυασμό, ένα συνδυασμό που δημιουργήθηκε ουσιαστικά από το μηδέν, μέσα από αντιξοότητες, χωρίς ιδιοτέλεια και με ένα και μόνο σκοπό: να θέσουμε τους εαυτούς μας στην υπηρεσία των δημοτών μας, ώστε να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη. 

Πρόκειται για ένα συνδυασμό που κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι προτάσσει το εμείς έναντι του εγώ. Ένα συνδυασμό που έχουμε την πεποίθηση ότι μπορεί να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα μια δημοτική αρχή. Αντιπροσωπεύει την ποικιλομορφία και την ενότητα που αντανακλά τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πολιτών μας.  Απαρτίζεται από έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη αλλά και από μεγάλο αριθμό νέων προσώπων και αυτή η σύνθεση εμπειρίας και φρεσκάδας προσδίδει δυναμική στο συνδυασμό μας.  Ο Χριστόφορος έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει, να εμπνεύσει και να συσπειρώσει 250 ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο, διαφορετικές προσλαμβάνουσες και διαφορετικές ιδέες, αλλά που τους ενώνει ο κοινός στόχος: να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη μας και να διασφαλίσουμε ότι καμία φωνή δεν θα μείνει χωρίς να ακουστεί. 

Ο συνδυασμός “ΑΡΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ” είναι μια ευκαιρία για αλλαγή και ανανέωση. Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε σκληρά για να καταφέρουμε, ασκώντας δημοκρατική  διακυβέρνηση, να προωθήσουμε τη διαφάνεια και το διάλογο και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως πόλη.

Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να μας στηρίξουν σε αυτήν την αποστολή, να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και να δημιουργήσουμε μια κοινότητα που να είναι πραγματικά ανοικτή σε όλους.  Υπεύθυνα και Μαζί, μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή που η πόλη μας χρειάζεται και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Θέλω ο κάθε πολίτης αυτού του τόπου να νιώσει την πόλη του σαν το σπίτι του.

Τώρα, λοιπόν που λίγες μόνο μέρες μας χωρίζουν από την 8η Οκτωβρίου, μπορώ να σας απαντήσω ότι το ταξίδι αυτό ήταν συναρπαστικό. Καθημερινά εισπράττουμε τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου, την προσδοκία, την ελπίδα. Η στήριξη των συνδημοτών μας είναι η δύναμή μας! Και τους ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη αυτή. 

2) Ποια είναι η αίσθησή σου για το αποτέλεσμα των εκλογών και ποιο είναι το πρόσημο που αφήνει ο συνδυασμός αυτός στα πολιτικά πράγματα;

Η αίσθησή μου είναι  ότι ο  συνδυασμός μας  «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί» θα έχει θετικό αποτύπωμα στα πολιτικά πράγματα στον τόπο μου και δηλώνω την  αισιοδοξία μου ότι οι συνδημότες μας θα εκτιμήσουν την προσπάθειά μας και θα μας δώσουν την εντολή, ώστε όλοι μας, υπεύθυνα και μαζί, να εργασθούμε για το καλό της πόλης.  Ο συνδυασμός μας μπορεί να συμβάλει στην τοπική πολιτική σκηνή ως προς τα εξής: 

Καλύτερη Αντιπροσώπευση: Η πολυσυλλεκτική  σύνθεση του συνδυασμού μας μπορεί να εξασφαλίσει ότι όλες οι φωνές στην κοινότητά μας θα ακουστούν και θα εκπροσωπηθούν καλύτερα.

Ανοικτός Διάλογος: Προάγουμε τον ανοικτό διάλογο και τη διαφάνεια στη δημοτική διακυβέρνηση, επιτρέποντας στους πολίτες να συμμετέχουν περισσότερο στη διαμόρφωση των πολιτικών.

Καλύτερη Διαχείριση των Προκλήσεων: Εφοδιάζουμε τον τόπο μας με τις απαραίτητες δεξιότητες και την αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των τρεχουσών προκλήσεων, όπως η οικονομική ανάκαμψη, η βελτίωση των υποδομών, και η προστασία του περιβάλλοντος.

Ανανέωση και Καινοτομία: Εισάγουμε  νέες ιδέες και καινοτόμες προσεγγίσεις στη διοίκηση, προάγοντας την ανανέωση και τη βελτίωση στις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Συνεργασία και Ενότητα: Ενισχύουμε τη συνεργασία και την ενότητα στην τοπική κοινότητα, εργαζόμενη για κοινούς στόχους και προτιμώντας τη συναίνεση πάνω από τον πολιτικό διχασμό.

3)Αν εκλεγείτε, γιατί θα ήθελες να μείνει στην ιστορία η δημοτική αρχή της επόμενης πενταετίας;

Για να μείνουμε  στην ιστορία και να δημιουργήσουμε μια θετική κληρονομιά στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να επικεντρωθούμε  σε έργα και πρωτοβουλίες που θα έχουν μακροπρόθεσμη επίδραση στον τόπο μας. Προτεραιότητα αποτελούν τομείς όπως αυτοί στους οποίους θα αναφερθώ: 

Υποδομές:  Επένδυση στη βελτίωση της υποδομής, όπως δρόμοι, γέφυρες, και κοινόχρηστοι  χώροι, προκειμένου να βελτιώσουμε  την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Υποστήριξη προγραμμάτων  εκπαίδευσης και κατάρτισης που θα ενισχύσουν τις δεξιότητες και τις ευκαιρίες των νέων στην περιοχή.

Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια: Βελτίωση προσβασιμότητας στην υγειονομική περίθαλψη και κοινωνικές υπηρεσίες για τους ευάλωτους πολίτες.

 Βιώσιμη Ανάπτυξη: Ανάπτυξη πρωτοβουλιών και στρατηγικών προκειμένου να γίνει το αστικό περιβάλλον πιο βιώσιμο 

     Κοινωνική Συνοχή: Προώθηση  προγραμμάτων  και εκδηλώσεων  που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, τον πολιτισμό, και τη συμμετοχή των πολιτών.

     Οικονομική Ανάπτυξη: Υποστήριξη  της επιχειρηματικότητας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιοχή.

     Ασφάλεια: Βελτίωση της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών μέσω της συνεργασίας με τις αστυνομικές αρχές και την πρόληψη του εγκλήματος.

     Ψηφιακή Τεχνολογία: Προώθηση της  χρήσης  της ψηφιακής τεχνολογίας για την αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση διοικητικών υποθέσεων, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους δημότες και  την ψηφιακή συμμετοχή.

     Πρόνοια για τους Ηλικιωμένους: Δημιουργία προγραμμάτων  που  προάγουν την πρόνοια και την ψυχαγωγία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, που μας προσέφεραν τα μέγιστα, μας δίδαξαν το σεβασμό σε αξίες και ιδανικά και τους οφείλουμε την ύπαρξή μας.

     Προώθηση της Τέχνης και του Πολιτισμού: Ενθάρρυνση  της  δημιουργίας  και της  προβολής  τέχνης και πολιτισμού στην περιοχή μας.

Είναι σημαντικό, κατά την γνώμη μου, να επικεντρωθούμε σε έργα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών μας και που έχουν διαρκή και θετική επίδραση στην καθημερινότητα του κόσμου. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό παρακολούθησης και αξιολόγησης των έργων μας για να εξασφαλίσουμε ότι επιτυγχάνουμε  τους στόχους που έχουμε  θέσει. 

Τέλος, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε  ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας με τους πολίτες μας και να συμμετέχουμε σε δημόσιες συζητήσεις για τις πολιτικές που εφαρμόζουμε. Η διαφάνεια, η συμμετοχή και η ανοιχτή επικοινωνία είναι σημαντικά για τη δημιουργία μιας πολιτικής κληρονομιάς που θα μείνει στην ιστορία και θα εκτιμηθεί από τους πολίτες μας.

4) Με το αποτέλεσμα της κάλπης, ένας κύκλος κλείνει… Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα τι θεωρείς ότι πρέπει να είναι η επόμενη ημέρα για την τοπική κοινωνία, μετά από μια μακροχρόνια προεκλογική περίοδο;

Όταν τελειώσει ο προεκλογικός αγώνας, είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε  ότι όποιο  και αν είναι το αποτέλεσμα, η πόλη και οι πολίτες μας  θα είναι στο επίκεντρο της προσοχής της δημοτικής αρχής που θα εκλεγεί. Υπάρχουν ορισμένες σημαντικές αρχές στις οποίες πρέπει όλοι να εστιάσουμε ώστε να τηρηθούν μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας: 

     Ενότητα και Συμφιλίωση: Πρέπει να προσπαθήσουμε  να ενώσουμε  την κοινότητά μας μετά τις εκλογές, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Η τοξικότητα και οι σκληρές αντιπαραθέσεις θα πρέπει να εξαλειφθούν και η ενότητα πρέπει να είναι η προτεραιότητα.

     Συνεργασία: Οφείλουμε να συνεργαστούμε όλοι μεταξύ μας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, προκειμένου να υλοποιήσουμε  έργα που εξυπηρετούν το καλό της πόλης.

     Διαφάνεια και Ανοιχτή Διακυβέρνηση: Θα πρέπει να διατηρήσουμε  τη διαφάνεια και την ανοιχτή διοίκηση όπως  υποσχεθήκαμε κατά τη διάρκεια της εκλογικής εκστρατείας. Οι πολίτες μας πρέπει να γνωρίζουν πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις και πώς αυτές επηρεάζουν τις ζωές τους.

     Εκτίμηση των Διαφορετικών απόψεων: Πρωταρχικός στόχος είναι να αξιολογήσουμε  τις απόψεις και τις ιδέες των αντιπάλων μας, καθώς μπορεί να υπάρχουν καλές ιδέες που πρέπει να συμπεριληφθούν στην πολιτική πράξη.

     Προτεραιότητες του Δήμου: Θα βάλουμε  πάντα τα συμφέροντα του Δήμου πρώτα και πάνω από όλα. Οι αποφάσεις πρέπει να βασίζονται στις ανάγκες και τις προτεραιότητες των πολιτών και μόνο με αυτό το κριτήριο πρέπει να λαμβάνονται. 

     Συμμετοχή των Πολιτών: Τέλος η ενθάρρυνση  των  πολιτών  μας  να συμμετέχουν στη δημοκρατική διαδικασία και να εκφράζουν τις απόψεις τους θα πρέπει να γίνει πράξη από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων από τη νέα Δημοτική αρχή.

Ο προεκλογικός αγώνας είναι μια περίοδος έντονου ανταγωνισμού, αλλά μετά το τέλος του, η ενότητα και ο σεβασμός προς τη δημόσια συναίνεση είναι τα κλειδιά για την ευημερία του τόπου μας. 

Και επιτρέψτε μου να κλείσω με κάτι, ως εκπαιδευτικός που εργάζεται 30 χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναφέρω συχνά στους μαθητές μου και αποτελεί πεποίθηση και στάση ζωής: «Κανένας μαθητής δεν χάνεται, όταν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που πιστεύουν σε αυτόν». Κι αυτό το λέω γιατί οποιαδήποτε ενέργειά μου έχει πάντα επίκεντρο τα παιδιά, τους αυριανούς πολίτες, στους οποίους οφείλουμε να διαθέσουμε την καλύτερη αφετηρία. Αυτό αποτελεί το κριτήριό μου για την ενασχόλησή μου με τα κοινά και δεσμεύομαι ότι θα διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις για το σκοπό αυτό. 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα