24.8 C
Arta
15 Μαΐου 2024

Εφυγε ο Δημήτρης Καραγιάννης, ο εκδότης της εφ. ΑΜΒΡΑΚΙΑ

Διαβάστε επίσης

Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Δημήτρη Καραγιάννη, τον ιστορικό εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας ΑΜΒΡΑΚΙΑ, η οποία ανελλιπώς από την δεκαετία του 1960 μέχρι και το 2015 ενημέρωνε τους αρτινούς κάθε εβδομάδα για τα θέματα της επικαιρότητας.
Στην εξόδιο ακολουθία, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου στον Ι.Ν. Πάντοκράτορα Άρτας, οι φίλοι, οι συγγενείς και τα αγαπημένα πρόσωπα του εκλιπόντος αποχαιρετίσαμε τον Δημήτρη στο τελευταίο του ταξίδι.
Ο Δημήτρης Καραγιάννης, στην εκδοτική και δημοσιογραφική του πορεία, έμεινε πιστός στην Δημοκρατική θέση, που ο πατέρας του Γιώργος Καραγιάννης είχε χαράξει και γρήγορα η ΑΜΒΡΑΚΙΑ αναδείχθηκε σε ιστορική εφημερίδα της Κεντροαριστεράς στην Άρτα, με μεγάλη τότε εκδοτική αντίπαλο την ΑΛΗΘΕΙΑ της οικογένειας ΑΓΗ, η οποία είχε Κεντροδεξιά πολιτική κατεύθυσνη.
Ο Δημήτρης ανήσυχος και δραστήριος, ασχολήθηκε και με το δημοσιογραφικό κομμάτι, σε μια περίοδο όπου το ΠΑΣΟΚ είχε ανέλθει σε επικρατούσα πολιτική δύναμη και στην Άρτα, διατηρώντας όμως ξεχωριστό ήθος και λειτουργώντας ως πένα ισότιμης αντιμετώπισης και ομόνοιας στο πολιτικό σκηνικό της περιοχής. Έδωσε λόγο σε πολλούς νέους δημοσιογράφουςς και αρθρογράφους, ενώ προχώρησε και στην αναβάθμιση του τυπογραφείου του, το οποίο μαζί με την ΗΧΩ της οικογένειας ΤΣΑΚΤΣΙΡΑ και την ΦΩΝΗ του ΑΓΡΟΤΗ του ΦΑΝΗ ΜΠΑΡΚΑ ήταν τα πιο σύγχρονα με OFFSET τυπογραφικές μηχανές, από τις καλύτερες εκείνη την περίοδο.
Εκεί τυπωνόταν για μεγάλο διάστημα όλες οι εφημερίδες της περιοχής, αλλά και το είχαν εμπιστευτεί και όλοι οι επιχειρηματίες της Άρτας, για την ποιότητα των εκτυπώσεών του.
Μέσα από εκεί τα παιδιά του Γιώργος και Βασίλης, αναδείχθηκαν σε κορυφαίους τεχνίτες στην τυπογραφική τέχνη και εξέλιξαν πολύ την οικονομική δραστηριότητα της επιχείρησης.
Με την συνταξιοδότηση του Δημήτρη και την οικονομική κρίση, η οποία έπληξε την δημοσογραφία, αλλά και τις εκτυπωτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, η ΑΜΒΡΑΚΙΑ δεν μπόρεσε να συνεχίσει.
Ο Δημήτρης στην συνέχεια, υπήρξε ένα πρόσωπο που παρακολουθούσε τις εξελίξεις και είχε την προσωπική του παρέμβαση σε όλα. Κάναμε ατελείωτες συζητήσεις για το μέλλον της έντυπης δημοσιογραφίας, τις αλλαγές στην τεχνολογία και την ανάγκη της ανανέωσης των αντικειμένων του πολιτικού διαλόγου.
Έφυγε σε ηλικία 75 ετών…
Συλλυπούμαστε βαθύτατα, την πολυαγαπημένη σύζυγό του ΚΟΥΛΑ (Κυριακούλα), η οποία στις δύσκολες ώρες στάθηκε στο πλευρό του και υπέμεινε τον αγώνα του για την ζωή, αλλά και τα παληκάρια του, τον ΓΙΩΡΓΟ και τον ΒΑΣΙΛΗ, οι οποίοι τον στήριξαν κατά τον καλύτερο τρόπο στην άνιση μάχη του με την επάρατη νόσο.
Καλό κατευόδιο…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα