24.8 C
Arta
18 Μαΐου 2024

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΤΙΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ κ. ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΛΙΑΤΣΟΣ

(Μέρος Α)

Είναι πλέον κοινός τόπος, ότι με την ετυμηγορία τους στις εκλογές της Κυριακής(8 /19 &2/6/2023) οι Αρτινοί δημότες: θέλησαν πρωτίστως την  αποπομπή του απερχόμενο δημάρχου  και δευτερευόντως την εκλογή του αντικαταστάτη του. 

Και ήταν τόσο έντονη η επιθυμία τους να επιβάλουν την αλλαγή στον πολύπαθο Δήμο  ώστε, παραβλέποντας στενούς διαπροσωπικούς φιλικούς ή συγγενικούς δεσμούς, απελευθερωμένοι από  εξαρτήσεις που εξελίσσονταν σε ψυχολογικές εκβιάσεις από το  σύστημα εξουσίας του νυν δημάρχου  πολιτικό-ιδεολογικό-κομματικά χαλαροί, μακράν από «οπαδικές» και  «καθωσπρέπει» κομματικές συμπεριφορές, πέρασαν στην αντίπερα όχθη… Εκεί με κριτήρια περισσότερο αυτό-διοικητικού νου και λιγότερο … καρδιάς  αποφάσισαν να φούντωσαν το κίνημα  ανατροπής της διοίκησης του κ. Χρ.Τσιρογιάννη , φαινόμενο σπάνιο στα δημαρχιακά χρονικά της Άρτας για τις συνθήκες δημιουργίας του, το μέγεθός του και κυρίως την έντασή του.

ΟΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ

 ΤΟΥ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Υπό αυτή την έννοια οι Αρτινοί δημότες, ανάμεσα στα άλλα, με την ψήφο τους φαίνεται πως:: 

Καταδίκασαν την επιτηδευμένη επικοινωνία του νυν δημάρχου και επεκρότησαν την  ανεπιτήδευτη πραγματικότητα του ανθυποψηφίου του και πρώην Αντιδημάρχου του.  

• Αποδοκίμασαν το περίτεχνα φτιασιδωμένο  πλούσιο «ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ» του   ηττηθέντος  κ. Χρ. Τσιρογιάννη, γιατί συνειδητοποίησαν  το πραγματικό προσωπικό και αυτό-διοικητικό φτωχό «ΕΙΝΑΙ» του

• Καταψήφισαν  οργισμένα και ομαδικά  το επί της ουσίας  «έργο-βιτρίνα» που εκτελέστηκε στα 9 χρόνια δημαρχίας του,  για  το οποίο ο ίδιος επαίρονταν  υποτιμώντας την νοημοσύνη τους.   

• Θεώρησαν κοροϊδία και παραπλάνηση την επιτηδευμένα lifestyle εικόνα του ιδίου  και ορισμένων «λαμπερών» υποψηφίων του συνδυασμού του (σ. σ, διακεκριμένων για τις κατά το παρελθόν αυτό-διοικητικές ψήφο-συλλεκτικές επιδόσεις τους), που πρόβαλλαν κατά κόρον  τα εν πολλοίς φιλικά τους τοπικά ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί όπου, περισσότερο  ο νυν δήμαρχος,  μέσα από την  παρέλαση  αναρτημένων  φωτογραφικών στιγμιότυπων με επώνυμους της κεντρικής πολιτικής σκηνής και την ανούσια   προεκλογική «ωραίο λογία» που τα συνόδευαν, επιχειρούσε να στρεβλώσει ή και να αποκρύψει την αλήθεια, αναφορικά με τα κακά έργα  και τις γκρίζες ημέρες του, ως επί κεφαλής της απελθούσας δημοτικής αρχής.

• Αγανάκτησαν για το  απίστευτο πολιτικό παραμύθιασμα, στο οποίο  κατέφυγαν ο κ. Τσιρογιάννης και οι 2-3 υπερκινητικοί και λαλίστατοι υποψήφιοι σύμβουλοι του.  Οι οποίοι με τον  πανίσχυρο μηχανισμό προπαγάνδας που είχε στήσει  , τα προεκλογικά  ρουσφέτια και τις απίστευτες υποσχέσεις που ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του αφειδώς μοίραζαν , έβαλλαν σκοπό να κερδίσουν τις εντυπώσεις και στόχο  να αποκομίσουν εκλογικά κέρδη. 

• Υπερψήφισαν  συντεταγμένα τον κ. Χριστόφορο Σιαφάκα, γιατί, όπως προελέχθη, στην συντριπτική τους πλειονότητα  είχαν  προαποφασίσει να καταψηφίσουν τον κ. Χρ. Τσιρογιάννη  

• Αποφάσισαν να μην δώσουν στον απερχόμενο δήμαρχο τρίτη θητεία(5-ετή), όχι μόνο οι σφόδρα «αντί-Τσιρογιανικοι», αυτοί που έπνεαν μένεα κατά του  «δημάρχου- ηγεμόνα», όπως τον αποκαλούσαν- αλλά  και οι περισσότεροι από τους βαθύτερα σκεπτόμενους… υπηκόους του. Οι τελευταίοι μάλιστα, παρότι καλά ενημερωμένοι για τα όσα κακά συνέβησαν εντός και εκτός του Αρτινού δημοτικού μεγάρου στα 9 χρόνια ηγεμονίας Τσιρογιάννη, με πρωταγωνιστή τον ίδιο, δεν έθεσαν καν στη βάσανο της αξιολόγησης  τα προεκλογικά προγράμματα των δύο συνδυασμών εξουσίας,  αλλά συντάχθηκαν αμέσως με τους πιο πάνω ορκισμένους αρνητές της υποψηφιότητάς του μετατρέποντας το ρεύμα αντίθεσης στο πρόσωπό του σε εκλογικό χείμαρρο, που τον ξέβρασε οριστικά και αμετάκλητα στα έδρανα της μείζονος  αντιπολίτευσης του εδώ ΔΣ. 

Αρνήθηκαν  τρίτη θητεία στον κ. Χρ. Τσιρογιάννη, ιδιαίτερα οι μνήμονες και ως ένα βαθμό βαθιά προβληματιζόμενοι δημότες, οι οποίοι δικαιολόγησαν την άρνησή τους, περίπου με το σκεπτικό:ό, τι είχε να δώσει  στον Αρτινό Δήμο ως δήμαρχος το έδωσε… Τι παραπάνω θα  κάνει  από όσα έκανε στα εννιά χρόνια θητείας και ζητάει άλλα πέντε; Ας βγει ένας  νέος δήμαρχος,  που θα σέβεται  τον δημότη, θα είναι ικανός, θα έχει όραμα, και θα δουλέψει με όρεξη, για να κάνει περισσότερα  για την καλύτερη καθημερινότητα των δημοτών… Εξ’ άλλου ο νυν δήμαρχος πέρα και πάνω από όσα του καταμαρτυρούν οι αντίπαλοί του, δεν έδειξε να είναι από στόφα  ηγέτη, ότι μπορεί να  καινοτομήσει και να μπει στο παιχνίδι της «διεκδίκησης¨» δυναμικά και επίμονα.  Οι δυνατότητές του, η αποτελεσματικότητά του και το έργο που επετέλεσε στα 9 χρόνια δημαρχίας του, δεν έπεισαν ότι σε μια νέα θητεία θα κάνει κάτι περισσότερο και μεγαλύτερο για την Άρτα. Πώς να το κάνουμε, ο Τσιρογιάννης «δεν τόχει», δεν είναι, ούτε θα μπορέσει να είναι, ένας δήμαρχος του διαμετρήματος του αείμνηστου Κ. Βάγια ή του Χρ. Παπαγεωργίου, πολλώ δε μάλλον του αείμνηστου Ν. Σιμετζή, για να του δώσουμε… παράταση.»

• Άφησαν σε μεγάλο βαθμό «ασταύρωτες» τις «λαμπερές» υποψηφιότητες του συνδυασμού: «Αρτινών Συνεργασία»,  οι οποίοι, παρά την ιδιότητα του κομματικού στελέχους: είτε του ΠΑΣΟΚ είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ δεν στηρίχτηκαν από πολλούς ομοϊδεάτες τους. Και αυτό γιατί, ύστερα από τις σφοδρές κόντρες στο ΔΣ και τα δημόσια ξεκατινιάσματα κάποιων από αυτούς με τον νυν δήμαρχο, οι Αρτινοί δημότες δεν μπόρεσαν να δουν την μεταπήδησή τους  στο στρατόπεδό του , ει μη μόνο ως πράξη, τουλάχιστον ηθικά απαράδεκτη  και τους  ίδιους, ως άλλους « που γλείφουν σήμερα εκεί που χθες έφτυναν.» Τούτο είχε ως συνέπεια να μην εκλεγούν  οι  Χάρης Παπάζογλου,  Ν. Νικολάου,  Τζένη Ταπρατζή,  Βίκυ Βασιλάκη, Μάρω Νάκα, γνωστά πρόσωπα της Αυτό-διοίκησης με υψηλές ψήφο-συλλεκτικές επιδόσεις σε προηγούμενες αναμετρήσεις και διακριτό αυτό-διοικητικό αποτύπωμα. Ωστόσο μια δεύτερη συνέπεια  της μεταπήδησης, οδυνηρότερη της πρώτης για τον νυν δήμαρχο, ήταν στις εκλογές της 8 ης Οκτωβρίου ο κ. Τσιρογιάννης να χάσει τα … αυγά και τα… πασχάλια κατά το κοινώς λεγόμενο,  μέσα στην Άρτα.

• Αρνήθηκαν οι Αρτινοί νεοδημοκράτες  να μπουν στο δίλημμα: « ψήφο στον Σιαφάκα ή στον Τσιρογιάννη, που στηρίζει η ΝΔ;» Το οποίο δολίως έθεσε ο ίδιος, και μαζί με δύο 2-3   την επικοινώνησαν στο εκλογικό σώμα  ως δήθεν  «στήριξη της υποψηφιότητάς του από το κόμμα.» Την οποία  «face νέο-δημοκρατική στήριξη» την πέρασαν πρώτα μέσα  από την εδώ «γαλάζια» νομαρχιακή οργάνωση, ως δήθεν απόφαση γνωστά  εγκάθετα   παπαγαλάκια του νυν δημάρχου. Ενώ ο τελευταίος  στην αγωνία του  να   την «εμπεδώσουν» οι περισσότεροι δημότες νέο-δημοκράτες, κατέφυγε στη δημοσιοποίηση(σ. σ, με αναρτήσεις στο αγαπημένο του «ΦΒ και καταχωρήσεις σε τοπικές εφημερίδες) σειράς  φωτογραφικών στιγμιότυπων με υψηλόβαθμα κυβερνητικά και γαλάζια κομματικά στελέχη, μηδέ του τοπικού γαλάζιου βουλευτή εξαιρουμένου. Και να φανταστεί κανείς ότι όλες αυτές οι μικροπολιτικές αθλιότητες, έγιναν με σκοπό να παραπλανήσουν κάποιους αγαθούς φίλους και οπαδούς της ΝΔ και με  στόχο την υφαρπαγή της ψήφου τους. 

• Γύρισαν, όμως, την πλάτη στον «εκλεκτό» της δεξιάς ΝΔ απερχόμενο δήμαρχο, (σ. σ, όπως ο ίδιος  ήθελε να εμφανίζεται), και η πλειονότητα   των  Συριζαίων και Πασόκων δημοτών, οι οποίοι, μη έχοντας να στηρίξουν δικό τους υποψήφιο δήμαρχο,  άρχισαν να κατευθύνονται, για δικούς τους λόγους,  προς τους δύο δημοτικούς συνδυασμούς εξουσίας. Υπό αυτή την εκδοχή, ήταν αναμενόμενο πιο δύσκολα να επιλέξουν  τον φανφάρα  νεοδημοκράτη απερχόμενο δήμαρχο κ. Χρ. Τσιρογιάνη από ότι να στηρίξουν τον χαμηλών τόνων, και με αέρα νέου επίσης νεοδημοκράτη, υποψήφιο  κ. Χριστόφορου Σιαφάκα. Πόσω δε μάλλον όταν αρκετοί από τους οι πιο πάνω  κεντροαριστερούς δημότες είχαν αρνητική προδιάθεση απέναντι στους  συντρόφους υποψηφίους, που προσχώρησαν στο ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου, καθότι, καλώς ή κακώς, τους έβλεπαν ως  «μηδίσαντες» από τις κομματικές τάξεις τους. 

• Καυτηρίασαν, λόγω και έργω, τα εμπόδια που έβαλλε η ασύδοτη δήμαρχο-κεντρική δημοτική αρχή, στην σαφή και επαρκή πληροφόρηση των δημοτών, αναφορικά με την εν γένει καθαρότητα της λειτουργίας της,  με αποτέλεσμα να προκληθεί μια γενικότερη σύγχυση στο εκλογικό σώμα γύρω από το τί έπραξε σωστά και τι λάθος . Ήταν κάτι, που όχι μόνο εμπόδισε τον εκλογέα δημότη  να κρίνει δίκαια  τα πεπραγμένα  της 9-ετούς θητείας της, αλλά και ουδόλως συνέτεινε στην ορθή αξιολόγηση και εκλογή των αρίστων νέων δημοτικών συμβούλων. Το οποίο, σε τελική ανάλυση  χάριν των γενικότερων συμφερόντων του Δήμου και ειδικότερα ενός εκάστου των δημοτών  ήταν το κυρίως εκλογικό ζητούμενο..

 Στο επόμενο φύλλο το (Μέρος Β)

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα