17.8 C
Arta
5 Μαΐου 2024

 5η Έκθεση Γευσιγνωσίας στο Ψαθοτόπι στα πλαίσια του έργου αλιΑμβρα

Διαβάστε επίσης

Σε γαστρονομικό προορισμό της Άρτας αναδείχθηκε το Ψαθοτόπι, μέσα από τις οργανωμένες δράσεις του προγράμματος αλιΑμβρα που υλοποιεί το Επιμελητήριο Άρτας στο πλαίσιο της Πράξης “Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την οργάνωση της αγοράς και την ανάδειξη των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας προέλευσης Αμβρακικού-Άρτας”.

Με όχημα την διάδοση και την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και του πλούτου του Αμβρακικού, το Επιμελητήριο Άρτας διοργάνωσε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου έκθεση γευσιγνωσίας στην κεντρική πλατεία του χωριού με πλήθος παρευρισκόμενων να γεύονται τα τοπικά πιάτα.

Στο γευστικό αυτό ταξίδι, παρουσιάστηκαν πατροπαράδοτες συνταγές μαγειρεμένες από τις ταβέρνες ‘‘Ο Άγγελος’’ του κ. Τσιαντή καθώς και ‘‘Η Φωλιά του Κυνηγού’’ της κας Ξυλογιάννη. Η κεντρική πλατεία του χωριού γέμισε με κόσμο που είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης παραδοσιακά πιάτα αλλά και να ενημερωθεί για τις δράσεις του προγράμματος αλιΑμβρα. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μια σειρά από πιάτα που παρασκευάστηκαν ειδικά για την εκδήλωση, όπως τσιπούρα, κέφαλος, σαρδέλα και χέλι στη σχάρα και στο φούρνο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, Ιωάννης Γκολομάζος, ο Β’ Αντιπρόεδρος, Βασίλειος Μαγκούτης καθώς και δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα