14.7 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Ένσταση για την ακύρωση του συνδυασμού ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ στον Δήμο Ζηρού…

Διαβάστε επίσης

Μπορεί οι εκλογές να τελείωσαν στον Δήμο Ζηρού στις 8 Οκτωβρίου και ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Νίκος Καλαντζής να αποδέχθηκε το αποτέλεσμα ευχόμενος στο νικήτη και επόμενο δήμαρχο κ. Γιώργο Ζυγούρη συγχαρητήρια και καλή θητεία, που πήρε την πλειοψηφία των σταυρών, παρόλα αυτά οι έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ακόμη έωλες, με σαφή κίνδυνο να αποκλειστεί πλήρως ο συνδυασμός της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ του Νίκου Καλατζή και οι εκλεγέντες με αυτόν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.
Και αυτό επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες από τον γειτονικό Δήμο, έχει γίνει ένσταση κατά του κύρους των εκλογών, με κύρια αιτιολογία τον ισχυρισμό ότι τα ψηφοδέλτια της Νέας Πορείας και του Νίκου Καλαντζή, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την εκλογική διαδικασία, δεν συμφωνούσαν με την περιγραφή της ανακήρυξης του συνδυασμού του Πρωτοδικείου και ειδικότερα σχετικά με το έμβλημα. Ειδικότερα η ένσταση ερείδεται σε τυπικό λόγο και δη ότι το έμβλημα που χρησιμοποιήθηκε στα ψηφοδέλτια, δεν συμφωνεί με αυτό που ανακήρυξε το αρμόδιο Πολυμελές Πρωτοδικείο , στο οποίο υπάγεται ο Δήμος Ζηρού.
Την απόφαση επί της ενστάσεως θα πάρει το αρμόδιο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, το οποίο ως εκλογοδικείο θα αποφανθεί για το αν τελικά ήταν άκυρο το ψηφοδέλτιο, που χρησιμοποιήθηκε στις δημοτικές εκλογές της 10ης Οκτωβρίου 2023, και το ενδεχόμενο να ακυρώσει την συμμετοχή του συνδυασμού ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ του απερχόμενου Δημάρχου Νίκου Καλαντζή.
Να σημειώσουμε ότι το πρόβλημα είχε επισημανθεί αυθημερόν, κατά την εκλογική διαδικασία, με πολλούς εκλογικούς αντιπροσώπους του συνδυασμού του Γ. Ζυγούρη να κάνουν ενστάσεις ενώπιον των δικαστικών αντιπροσώπων, για το περιεχόμενο του ψηφοδελτίου, παρόλα αυτά δεν ελήφθησαν υπόψη από τις εκλογικές επιτροπές, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα και η αρμοδιότητα να ελέγξουν την εγκυρότητα τους.
Από την άλλη και με το αποτέλεσμα να είναι πλέον οριστικό, αναζητάται από πολλούς η σκοπιμότητα της διαδικασίας της ένστασης: μόνο αποτέλεσμα μπορεί να έχει την πλήρη αποβολή από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο, του νυν δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του, οι οποίοι στην επόμενη θητεία θα μπορούσαν εκτός από δημιουργική αντιπολίτευση, να δίνουν και απαντήσεις σε ζητήματα, που αφορούσαν την δική τους διοίκηση.
Εκτιμάμε πάντως ότι η ένσταση δεν βασίζεται τόσο τον επικεφαλής κ. Ζυγούρη, αλλά σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ,που δεν εκλέχθηκαν, οι οποίοι μάλλον επιθυμούν να καλύψουν τις θέσεις του ακυρωθέντος συνδυασμού, σε περίπτωση βέβαια που θα ευδοκιμήσει ο σχετικός τυπικός ισχυρισμός…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα