20.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Μια υπερπεριφέρεια για τις ευρωεκλογές…

Διαβάστε επίσης

Γράφει η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ

Γράφαμε πριν δυο εβδομάδες από ετούτη εδώ την στήλη για τα νέα δεδομένα αναφορικά με το μέλλον των περιφερειακών διοικήσεων της χώρας μας.
Αναφέραμε ότι η Ε.Ε. ορίζει πλέον ότι ο κατώτερος αριθμός κατοίκων μιας Περιφέρειας θα πρέπει να είναι 800.000 !!! Πόσο πολύ απέχει από τον πληθυσμό της Περιφέρειάς μας, αλλά και πόσο σαφές γίνεται ότι η επόμενη πενταετία, θα μας απασχολήσει και με περαιτέρω συνενώσεις.
Εν όψει του νέου εκλογικού τρόπου για την ανάδειξη των ευρωβουλευτών μας, οι οποίοι πλέον δεν θα συμμετέχουν σε πανελλήνια ψηφοδέλτια, αλλά σε περιφερειακά, προτάθηκε και μάλλον θα ακολουθηθεί για την περιοχή μας η δημιουργία μιας εκλογικής περιφέρειας η οποία θα περιλαμβάνει, την Πελοπόννησο, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και βέβαια την Περιφέρεια Ηπείρου. Χωροταξικά πρόκειται να είναι η μεγαλύτερη σε έκταση περιφέρεια της χώρας. Παρόλα αυτά για εμάς τους Ηπειρώτες, ομοιάζει ολίγο σε καταδίκη … στο περιθώριο, καθώς η συνένωση τεσσάρων Περιφερειών τέτοιου είδους (όλες οι άλλες περιφέρειες που συνενώνονται, αποτελούνται από δύο), δίνει σαφή έμφαση στην Πελοπόννησο, ή όπως χαρακτηριστικά λέμε κι εμείς «κάτω από τ’αυλάκι», προκειμένου να τονίσουμε τις διαφορές μας.
Είναι πλέον σαφές ότι τέτοιου είδους μορφώματα, όχι μόνο δεν πρόκειται να προωθήσουν την ιδέα του ευρωπαϊσμού, αλλά αντιθέτως να συσπειρώσουν πίσω από τοπικιστικές νοοτροπίες, ως τουλάχιστον άμυνα σε μια ενδεχόμενη περιθωριοποίηση. Ας μην λέμε πολλά όμως και ας περιμένουμε η πραγματικότητα να διασαφηνίσει την κατάσταση

  • Η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ είναι Δικηγόρος LLMc. Msc ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ μέλος της Ενωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιφερειακού Τύπου

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα