19.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

Το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νικολάου Σκουφά

Διαβάστε επίσης

Ο προεδρεύων σύμβουλος, κ. Κατσούλης Διονύσιος, ανέθεσε καθήκοντα ειδικού γραμματέα για την τήρηση των πρακτικών της εκλογής στον Βαρέλη Ευστάθιο, υπάλληλο του δήμου με βαθμό Α΄.
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με την παρουσία 23 μελών από συνολικά 25 μέλη, ο προεδρεύων κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, καλώντας τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να προβούν στην εκλογή των μελών του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου για το χρονικό διάστημα από 03.01.2024 έως 30.06.2026, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 64 του ν. 3852/2010, όπως ισχύουν.
Στη συνέχεια, ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι ο πρόεδρος εκλέγεται από την παράταξη του δημάρχου, ο αντιπρόεδρος από τη δεύτερη και ο γραμματέας από την τρίτη σε εκλογική δύναμη παράταξη, ύστερα από έγγραφη πρόταση του επικεφαλής της κάθε παράταξης. Επίσης, ότι σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου κ. Παπασιώζου Κων/νου ως υποψήφιος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προτείνεται ο κ. Βαρέλης Ελευθέριος Ακολούθως, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της δεύτερης σε εκλογική δύναμη παράταξης κ.Δήμου Δημητρίου του Κων/νου ως υποψήφιος αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προτείνεται ο κ.Ντοκομές Δημήτριος.
Τέλος, ότι σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της τρίτης σε εκλογική δύναμη παράταξης κ.Σαπρίκη Ηλία ως υποψήφιος γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου προτείνεται ο κ. Σαπρίκης Ηλίας
Στη συνέχεια κάλεσε το σύνολο των μελών του δημοτικού συμβουλίου να επικυρώσει, δια ανάτασης χειρός, καταρχήν την εκλογή του προτεινόμενου υποψήφιου ως προέδρου. Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε ο κ. Βαρέλης Ελευθέριος
συγκέντρωσε 23 ψήφους,δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου και εξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.
Έπειτα, ο προεδρεύων σύμβουλος κάλεσε το σύνολο των μελών του δημοτικού συμβουλίου να επικυρώσει με την ίδια διαδικασία την εκλογή του κ.Ντοκομέ Δημητρίου ως αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε ο κ.Ντοκομές Δημήτριος, συγκέντρωσε 23 ψήφους επομένως την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου.
Τέλος, ο προεδρεύων σύμβουλος κάλεσε το σύνολο των μελών του δημοτικού συμβουλίου να επικυρώσει με την ίδια διαδικασία την εκλογή του κ.Σαπρίκη Ηλία ως γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου. Κατά την ψηφoφορία ο κ. Σαπρίκης Ηλίας ,συγκέντρωσε 23 ψήφους επομένως την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου, και εξελέγη επομένως στο αξίωμα του γραμματέα.
Κατόπιν των ανωτέρω και μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας, ανακοινώθηκε από τον προεδρεύοντα η νέα σύνθεση του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, η οποία έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Βαρέλης Ελευθέριος
Αντιπρόεδρος: Ντοκομές Δημήτριος
Γραμματέας:Σαπρίκης Ηλίας

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα