14.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

Το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γ. Καραϊσκάκη

Διαβάστε επίσης

Ο προεδρευων συμβουλος, κ. Γρεβιας Ευαγγελος, ανεθεσε καθηκοντα ειδικου γραμματεα για την τηρηση των πρακτικων της εκλογης στον κ. Κωνσταντινο Ρουσσα,υπαλληλο του δημου με βαθμο Α΄. Αφου διαπιστωθηκε απαρτια με την παρουσια 18 μελων απο συνολικα 19 μελη, ο προεδρευων κηρυξε την εναρξη της συνεδριασης, καλωντας τα μελη του δημοτικου συμβουλιου να προβουν στην εκλογη των μελων του προεδρειου του δημοτικου συμβουλιου για το χρονικο διαστημα απο 03.01.2024 εως 30.06.2026, συμφωνα με τις διαταξεις του αρθρου 64 του ν. 3852/2010, οπως ισχυουν.
Στη συνεχεια, ενημερωσε το δημοτικο συμβουλιο οτι ο προεδρος εκλεγεται απο την παραταξη του δημαρχου, ο αντιπροεδρος απο τη δευτερη και ο γραμματεας απο την πρωτη σε εκλογικη δυναμη παραταξη (λογω μη υπαρξης τριτης παραταξης), υστερα απο εγγραφη προταση του επικεφαλης της καθε παραταξης. Επισης, οτι συμφωνα με δηλωση του του Δημαρχου κ. Περικλη Μιγδου προεδρος του δημοτικου συμβουλιου προτεινεται ο κ. Νικολαος Μιγδος.
Ακολουθως, συμφωνα με δηλωση της επικεφαλης της δευτερης σε εκλογικη δυναμη παραταξης κ. Ελευθεριας Κοσσυβακη, ως υποψηφιος αντιπροεδρος του δημοτικου συμβουλιου προτεινεται ο κ. Γεωργαρας Δημητριος.
Τελος, οτι συμφωνα με δηλωση του Δημαρχου κ. Περικλη Μιγδου (λογω μη υπαρξης τριτης σε εκλογικη δυναμη παραταξης) ως υποψηφιος γραμματεας του δημοτικου συμβουλιου προτεινεται ο κ. Νικολαος Κουφουλης.
Στη συνεχεια καλεσε το συνολο των μελων του δημοτικου συμβουλιου να
επικυρωσει, δια ανατασης χειρος, καταρχην την εκλογη του προτεινομενου υποψηφιου ως προεδρου. Κατα την ψηφοφορια που ακολουθησε ο κ. Μιγδος Νικολαος συγκεντρωσε δεκα οκτω (18) ψηφους, δηλαδη την απολυτη πλειοψηφια του συνολου των μελων του δημοτικου συμβουλιου και εξελεγη προεδρος του δημοτικου συμβουλιου. Έπειτα, ο προεδρευων συμβουλος καλεσε το συνολο των μελων του δημοτικου συμβουλιου να επικυρωσει με την ιδια διαδικασια την εκλογη του κ. Δημητριου Γεωργαρα ως αντιπροεδρου του δημοτικου συμβουλιου. Κατα την ψηφοφορια ο κ. Δημητριος Γεωργαρας ελαβε δεκα οκτω (18) ψηφους, συγκεντρωσε επομενως την απολυτη πλειοψηφια των μελων του δημοτικου συμβουλιου και εξελεγη στο αξιωμα του αντιπροεδρου.
Τελος, ο προεδρευων συμβουλος καλεσε το συνολο των μελων του δημοτικου
συμβουλιου να επικυρωσει με την ιδια διαδικασια την εκλογη του κ. Νικολαου Κουφουλη ως γραμματεα του δημοτικου συμβουλιου. Κατα την ψηφoφορια ο κ. Νικολαος Κουφουλης ελαβε δεκα οκτω (18) ψηφους, συγκεντρωσε επομενως την απολυτη πλειοψηφια των μελων του δημοτικου συμβουλιου και εξελεγη στο αξιωμα του γραμματεα.
Κατοπιν των ανωτερω και μετα το περας της ανωτερω διαδικασιας, ανακοινωθηκε απο τον προεδρευοντα η νεα συνθεση του προεδρειου του δημοτικου συμβουλιου, η οποια εχει ως εξης:
Προεδρος: Νικολαος Μιγδος
Αντιπροεδρος: Δημητριος Γεωργαρας
Γραμματεας: Νικολαος Κουφουλης
Στη συνεχεια, ο προεδρευων συμβουλος καλεσε τον νεοεκλεγεντα προεδρο να εκκινησει τη διαδικασια εκλογης των μελων της δημοτικης επιτροπης

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα