14.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Χωρίς την αντιπολίτευσης η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων

Διαβάστε επίσης

Γράφει: η Χριστίνα Μπίζα

Με κενά τα έδρανα της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 στις 6.30 το απόγευμα η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταιων, με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία και τον  ένα χρόνο από την τραγωδία στα Τέμπη.  Μία συνεδρίαση η οποία περιελάμβανε κυρίως διαδικαστικά θέματα για τα οποία έπρεπε να πάρει αποφάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο.

Για τον ένα χρόνο από την τραγική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη όπου έχασαν την ζωή τους 57 άνθρωποι, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή από  τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων. 

Για την τραγωδία των Τεμπών ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας τόνισε: «Θέλουμε και εμείς να τιμήσουμε τα θύματα των Τεμπών, το Δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα, γι αυτό θα καλέσω  να  κάνουμε ενός λεπτού σιγή  πριν ξεκινήσουμε». 

Αίτημα του Επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ.  Χρήστου Τσιρογιάννη για αναβολή της Συνεδρίασης δεν έγινε αποδεκτό ούτε από τους επικεφαλής της Ελάσσονος αντιπολίτευσης. 

Ανέφεραν στο Δήμαρχο Αρταίων Χριστόφορο Σιαφάκα σε τηλεφωνική τους επικοινωνία όπως έκανε γνωστό, τόσο η κ. Βάσω Αμπελογιάννη, όσο και ο κ. Καλώνης δεν συμφωνούν με την αναβολή της Συνεδρίασης.

Στην έγγραφη ανακοίνωση του ο κ. Χρήστος Τσιρογιάννης όπως ανέγνωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πατήλας, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, ζήτησε αναβολή της Συνεδρίασης για της 29 Φεβρουαρίου και  στάθηκε ιδιαίτερα  στο 17ο θέμα που αφορά τον Συμπαραστάτη του Δημότη, λέγοντας ότι εάν παρθεί απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα θα την προσβάλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Το θέμα τελικά για τον Συμπαραστάτη του Δημότη δεν  πέρασε αφού απαιτούνταν και  ψήφοι από την πλευρά της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για την ψήφιση του.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα