18.8 C
Arta
30 Απριλίου 2024

Η υποστήριξη των γυναικών είναι κίνητρο για τον τόπο

Διαβάστε επίσης

Γράφει η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ

Αυτή η εβδομάδα είναι σημαντική για την περιοχή μας. Προηγείται χρονικά η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, με σωρεία εορτασμών από φορείς και Συλλόγους, για την σημασία της σύγχρονης Γυναίκας στην κοινωνία, ακολουθεί ο εορτασμός της πολιούχου της πόλης μας Αγίας Θεοδώρας, γυναίκας και αυτής και μάλιστα ισχυρής ως βασίλισσας, σε μια ένδοξη για την περιοχή μας περίοδο.
Είναι σημαντικό ότι την περίοδο αυτή, πρέπει να έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές προκειμένου να μπορέσουμε να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο της γυναίκας, σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, που συνεχώς μεταβάλλεται.
Οι γυναίκες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, μόνο στον τομέα της εγκληματικότητας, όπου η γυναικοκτονία, κοντεύει να μετατραπεί σε μια νέα μορφή ειδικής ανθρωποκτονίας, με χαρακτηριστικά φύλου, αλλά παρά το γεγονός ότι εξίσου με το ανδρικό φύλο έχουν εξελιχθεί επαγγελματικά, βιώνουν μια διαφορετική αντιμετώπιση στην αγορά της εργασίας, η οποία ερείδεται ουσιαστικά σε προκαταλήψεις και ξεπερασμένες νοοτροπίες για τον ρόλο και τις ικανότητες των γυναικών.
Πρέπει λοιπόν να είμαστε όλοι και όλες σε εγρήγορση, καθώς αυτό το χάσμα (gap) σήμερα είναι εντελώς ασυγχώρητο και έχει τις αιτίες του, σε παθογένειες της κοινωνικής μας ζωής, τις οποίες γρήγορα πρέπει να εντοπισουμε και να τις ανατρέψουμε…
Να σημειώσουμε και κάτι πολύ σημαντικό για την περιοχή μας… Αν υπάρξει ένα δίκαιο περιβάλλον για να αναπτύξει την προσωπικότητά της μια γυναίκα, τότε και η ίδια θα μπορέσει να το υποστηρίξει. Και αυτό το σημειώνουμε γιατί έχει παρατηρηθεί ότι οι περιοχές που πρώτες ερημώνουν, είναι εκείνες, που οι γυναίκες δεν επιλέγουν για να ζήσουν και να δημιουργήσουν τις οικογένειές τους.
Ας είναι και αυτό ένα σημαντικό κίνητρο, γιατί οι νέες γυναίκες, που σήμερα έχουν περισσότερα εφόδια από ποτέ στο παρελθόν, είναι εκείνες, που μπορούν να κρατήσουν ζωντανή την περιοχή μας, αρκεί να μην αισθάνονται ως παρίες των κοινωνικών αντιλήψεων.

  • Η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ είναι Δικηγόρος LLMc. Msc ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ μέλος της Ενωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιφερειακού Τύπου

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα