19.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

Οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου οργανώνονται σε Σύλλογο

Διαβάστε επίσης

Τον Σύλλογο τους ετοιμάζουν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 9 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ζηρού στην Φιλιππιάδα, προκειμένου να θέσουν τις βάσεις του καταστατικού ίδρυσής του, αλλά και τον περαιτέρω τρόπο δράσης τους.
Όπως ήταν αναμενόμενο στους πενήντα πρώτους κτηνοτρόφους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της επταμελούς συντονιστικής επιτροπής, υπήρξαν πολλές απορίες, σχετικά με την σκοπιμότητα του Συλλόγου και με ποιον τρόπο θα κινηθεί, τα πλαίσια και την ταυτότητά που θα τον διαφοροποιεί, από άλλους αντίστοιχους συλλόγους του πρωτογενούς τομέα.
Μετά από έντονη, αλλά παραγωγική συζήτηση, αποφασίστηκε ο Σύλλογος να είναι πανηπειρωτικός και να εκπροσωπεί τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι εκτρέφουν αιγοπρόβατα και αγελάδες, με κύριο αντικείμενο της παραγωγής τους το κρέας και το γάλα.
Στην συνάντηση, παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Γιώργος Ζυγούρης, ο οποίος προέτρεψε τους παριστάμενους να αναζητούν αυτά που τους ενώνουν και όχι αυτά που τους χωρίζουν, ενώ ανάμεσα στους πρωτοστάτες της δράσης είναι και ο πρώην αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας, κ. Απόστολος Πλατσούκας, ο οποίος και διεύθυνε την συζήτηση μεταξύ των κτηνοτρόφων. Να σημειωθεί ότι αφού συμφώνησαν στις γενικές γραμμές του καταστατικού, ανανέωσαν την συνάντησή τους για επόμενη ημερομηνία, προκειμένου, να προσέλθει μεγαλύτερος αριθμός πιθανών μελών…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα