14.8 C
Arta
28 Απριλίου 2024

Πολλές οι απουσίες στο Δημ. Συμβούλιο

Διαβάστε επίσης

  • Μια ολόκληρη εβδομάδα, μιλάμε για την ημέρα της γυναίκας, για την συμμετοχή της γυναίκας στην πολιτική, για την ανάγκη της διατήρησης των ποσοστώσεων κλπ… και από την άλλη σκέφτομαι ότι τον συνδυασμό ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, τον τίναξε στον αέρα, αυτή η νοοτροπία.
  • Επέμενε ο Χρήστος Τσιρογιάννης, ότι στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ έπρεπε να τηρηθεί η ποσόστωση των γυναικών και ως εκ τούτου θα ήταν άκυρη η σύστασή του και οι αποφάσεις του. Και είχε δίκιο… Δεν περίμενε όμως το τσουνάμι των εξελίξεων.
  • Λόγω της ποσόστωσης έπρεπε να έχει και ο δικός του συνδυασμός μια θέση γυναίκας στην ΔΕΥΑΑ και αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να ξηλωθεί ένας από το αντίθετο φύλο που συμμετείχαν (ο νόμος λέει ότι πρέπει να συμμετέχει 1/3 από το αντίθετο φύλο, δεν αναφέρει άνδρες και γυναίκες).
  • Οπότε μπήκε η Ανθή Τόλη (η μοναδική γυναίκα του συνδυασμού) και άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ του συνδυασμού, με την κόντρα μεταξύ Σωτήρη Χρηστούλη και Παντελή Κωλέτσου…
  • Γράψαμε κι εμείς στο apopsi-press.gr την κατάσταση και πως εκνευρίστηκε ο Σωτήρης Χρηστούλης επειδή του ζητήθηκε να ρίξουν κέρμα για την θέση και … η συνέχεια γνωστή. Από την άλλη πλευρά όμως φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν ήταν μόνο η θέση της ΔΕΥΑ, αλλά η υπόθεση της ΠΕΔ φαίνεται ότι δεν άφησε με τα πλευρά σπασμένα μόνο τον Σιαφάκα, αλλά έκανε και το πρώτο ρήγμα στην παράταξη Τσιρογιάννη…
  • Και αυτό επειδή, η δημοτική ομάδα είχε συμφωνήσει σε περίπτωση, που υπήρχαν τρεις συνδυασμοί, να κατέβαινε ο Παντελής Κωλέτσος με τον Ντακαλέτση, ενώ αν δεν κατέβαινε ο πρώην πρόεδρος της ΠΕΔ να είναι υποψήφιος ο Σωτήρης Χρηστούλης με τον Μπέγκα.
  • Έγινε συνάντηση στην Άρτα με τον Ντακαλέτση, ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον του να είναι επικεφαλής πρατάταξης, αλλά ο Σωτήρης Χρηστούλης, είχε ήδη δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του δημάρχου Ιωαννιτών.
  • Στα πλαίσια της ενότητας της δημοτικής παράταξης, αποσύρθηκε η συνεργασία με τον Ντακαλέτση, αυτό όμως δεν καλοφάνηκε και σε πολλούς, καθώς θεωρούν ότι ανήκοντας στην δεξιά κυβερνώσα παράταξη, δεν έπρεπε να ακολουθήσουν μια επιλογή κεντροαριστερών θέσεων, μόνο και μόνο για να μην χαλάσουν την ενότητα του συνδυασμού και της δημοτικής ομάδας.
  • Φάνηκε λοιπόν, ότι η τελευταία υποχώρηση των μελών του συνδυασμού, είχε να κάνει μόνο με την ΠΕΔ και γίνεται επαναπροσδιορισμός θέσεων και απόψεων, με …κεντροδεξιό πρόσημο, το οποίο φαίνεται να ταυτίζεται και με τις πολιτικές καταβολές και το πολιτικό μέλλον τους.
  • Αλλά να πούμε και του στραβού το δίκιο: μπορεί η νέα δημοτική αρχή, να μην μπήκε με το δεξί, μπορεί να έχει στην πλάτη μια σωρεία εκκρεμοτήτων από τα προηγούμενα εννιά χρόνια, την αδυναμία πολλών μελών της να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση και το επικοινωνιακό έλλειμα, αλλά παρόλα αυτά φαίνεται να είναι ενωμένη και «ελεγχόμενη».
  • Ενώ η ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, μπορεί να διατείνεται για ομάδες εργασίες και στελέχη πρώτης γραμμής, παρόλα αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο ήδη καταγράφονται απουσίες εκκωφαντικές και δεν εννοούμε τον φίλο Γιώργο Πανέτα, που αποδήμησε στα ξένα, αλλά και άλλα πρόσωπα, που ζουν στην Άρτα: Μάρος, Λιόντος, Μπουκουβάλας! Αν υπήρχε απουσιολόγος στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα τους είχε αφήσει από απουσίες.
  • Με την σιωπηρή απομάκρυνση του Σωτήρη Χρηστούλη, μεγαλώνει το μέτρο της σύγκρισης, καθώς στα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης θα μένουν μόνο ο Χρήστος Τσιρογιάννης και ο Παντελής Κωλέτσος με την Ανθή Τόλη, η οποία λόγω της ιδιότητάς της ως το άλλο φύλο, πυροδότησε μια ολόκληρη διαδικασία εξελίξεων…
  • Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ αποδυναμώνεται, καθώς ειδικά ο επικεφαλής της, έχει την εμπειρία εκείνη να στηρίξει όλη την αντιπολίτευση μόνος του. Για να δούμε!

Πρώτη η Σοφία Σχισμένου στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Με το βλέμμα στο μέλλον είναι οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Άρτα, με τις εκλογές για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή να μην δημιουργούν αίσθημα ενθουσιασμού, αλλά ούτε βέβαια και αίσθημα απογοήτευσης. Η νέα νομαρχιακή επιτροπή, θα κληθεί στο επόμενο διάστημα να αποφασίσει για τον τρόπο δράσης στην περιφέρεια της Άρτας, ενόψει τόσο των αλλαγών στο κόμμα, μετά το πρόσφατο συνέδριο, αλλά και με τις Ευρωεκλογές να είναι καθοριστικός παράγοντας για το πολιτικό μέλλον της χώρας.
Το ευχάριστο είναι ότι είδαμε νέα πρόσωπα ανάμεσα στους εκλεγμένους της Νομαρχιακής Επιτροπής και διακρίναμε την πρώτη σε αριθμό ψήφων, την Σοφία Σχισμένου, η οποία είναι και μικρομαμά, καθώς έχει και δυο μικρά μωράκια. Βέβαια να μην παραγνωρίζουμε ότι είναι σύζυγος του περιφερειακού συμβούλου Μάριου Τσίρκα, οπότε διαπιστώνουμε ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι και…οικογενειακή υπόθεση

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα