14.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

Που οδηγεί η Αστυνομοκρατία;

Διαβάστε επίσης

Που μπορεί να οδηγήσει αυτή η αχαλίνωτη αστυνομοκρατία που βιώνει η χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Η οποία βέβαια δεν εκπορεύεται από τις αστυνομικές Διευθύνσεις και τους απλούς αστυνομικούς, οι οποίοι κάνουν την δουλειά τους, αλλά από τα υψηλά κλιμάκια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που τείνει να ικανοποιήσει τις ορέξεις μιας μάζας τηλεθεατών, χρησιμοποιούν τους αστυνομικούς ελέγχους κατά δικαίων και αδίκων.
Τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα, οι οδηγίες και οι διαταγές των αρχηγών της Αστυνομίας, θέλουν να γίνονται σωρηδόν έλεγχοι και καταγραφές, επιβάλλοντας για τον λόγο αυτόν και συγκεκριμένους στόχους, χωρίς στο μεγάλο ποσοστό τους, να υπάρχει κάποιος λόγος παρανομίας. Με τον τρόπο αυτόν επιλέγουν να φέρουν τον Έλληνα πολίτη και διοικούμενο, σε μια κατάσταση μόνιμου φόβου απέναντι στην Αστυνομία, καθώς από την μια στιγμή στην άλλη και χωρίς κανέναν λόγο, μπορεί να του ζητηθεί να ελέγξουν τα στοιχεία του, ακόμη και να επικαλεστούν κάποιον λόγο για να του κάνουν σωματικό έλεγχο. Και μάλιστα μαθαίνουμε ότι το επεισόδιο της Θεσσαλονίκης δυναμίτισε την κατάσταση, με αποτέλεσμα να ζητούνται και έλεγχοι σε ανήλικους και μικρά παιδιά.
Εννοείται ότι έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και κανείς δεν έχει να φοβάται κάτι αν είναι νόμιμος, όμως αυτό το κυνήγι μαγισσών, που θέλει ο Χρυσοχοϊδης να ξεκινήσει, μόνο και μόνο για να υπερασπιστεί την αποτελεσματικότητά του, το ακριβές αντίθετο αποτέλεσμα μπορεί να έχει… Και το βλέπουμε και στην περίπτωση των ελέγχων της Τροχαίας, που από εκεί που τα πράγματα ήταν εντελώς χαλαρά, με την αυστηροποίηση των μέτρων και την άτυπη εντολή να καλύπτονται στόχοι σε γραψίματα, είδαμε να υπάρχουν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα, με νεκρούς και σοβαρά τραυματίες.
Οι «τυφλοί» έλεγχοι, δεν αντιμετωπίζουν την εγκληματικότητα, μόνο αριθμούς πετυχαίνουν και στόχους. Και το κυριότερο μας παραπέμπουν σε ένα κράτος χωροφύλακα της δεκαετίας του 70, που και οι ίδιοι οι αστυνομικοί που βρίσκονται στους δρόμους, δεν το επιθυμούν!
Γιατί και οι ίδιοι έχουν παιδιά και δεν θέλουν να γίνονται αντικείμενα ελέγχου και έρευνας, μόνο και μόνο για την επίτευξη των στόχων και την ικανοποίηση ενός κοινού, που αρέσκεται στην κρατική βία κάθε είδους…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα