19.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη καραντίνα

Διαβάστε επίσης

Γράφει η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ

Αυτές οι μικρές βδομαδούλες του Μαρτίου, μοιάζουν πολύ αναζωογονιτικές εκτός από την διάθεσή μας και για την τοπική μας οικονομία, καθώς βγήκε πραγματικά πολύς κόσμος έξω και για τον εορτασμό της Απόκριας, αλλά και για τις εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Θεοδώρας, της πολιούχου της πόλης μας.
Και πραγματικά, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, θα το βίωσαν αυτό την Δευτέρα, καθώς ενώ οι ίδιοι βίωναν στιγμές οικογενειακής χαλαρότητας, από την άλλη τους έπαιρναν τηλέφωνα από την υπόλοιπη Ελλάδα, για τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.
Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για λίγες μόνο ημέρες, μπορούν πραγματικά να σε βγάλουν εκτός προγραμματισμού και της συνηθισμένης σου καθημερινότητας.
Και έρχονται στο μυαλό μας οι μνήμες, μιας κοντινής εποχής και συγκεκριμένα πριν από τέσσερα χρόνια, όπου λόγω του covid-19 η λιτανεία για την Αγία Θεοδώρα δεν τελέστηκε, λίγες ημέρες μετά κλειστήκαμε όλοι στα σπίτια μας, με «απαγόρευση εξόδου» και με πρωθυπουργική εντολή «Χαλαρώστε και μην κάνετε τίποτε».
Πόσο μας επηρέασε όλη αυτή η πρωτόγνωρη καραντίνα, που ακόμη και σήμερα συζητάμε για τις επιπτώσεις που είχε (δεν διαφοροποιούμε τις θετικές και τις αρνητικές) και που έχει ακόμη. Μια κατάσταση, που από άλλους χαρακτηρίστηκε ως τραύμα και από άλλους ως θαύμα.
Όπως και να έχει, έχουμε από καιρό επιστρέψει στην κανονικότητά μας και προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την καθημερινότητά μας, με τους γνωστούς όρους. Και για τον λόγο αυτόν σε μεγάλο βαθμό, σκεφτόμαστε τις κουτσοεβδομάδες με τα τριήμερα- τετραήμερα που έρχονται και θυμόμαστε ότι η πολύ χαλαρότητα, πολλές φορές μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας.

  • Η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ είναι Δικηγόρος LLMc. Msc ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ μέλος της Ενωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιφερειακού Τύπου

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα