18.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

«Αλεξίκακον Σχεδίασμα» του Ζωγράφου ΑΛΕΚΟΥ ΚΥΡΑΡΙΝΗ στο Ενοριακό – Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Γραμμενίτσας

Διαβάστε επίσης

Στο Ενοριακό – Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Γραμμενίτσας, θα εγκαινιάσουμε το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 και θα φιλοξενήσουμε έως τις 30 Ιουνίου 2024 την Έκθεση «Αλεξίκακον Σχεδίασμα» του εξαιρετικού Ζωγράφου ΑΛΕΚΟΥ ΚΥΡΑΡΙΝΗ

Η Τέχνη του έχει να κάνει γύρω από την σχέση ανάμεσα στο ορατό και το αόρατο, ανάμεσα στο φυσικό και το μεταφυσικό. Στην αιώνια πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό, όπως αυτά αποτυπώνονται στην πρωτοχριστιανική αλλά και στη λαϊκή ανατολική παράδοση.

Στη ζωγραφική του βρίσκουν έδαφος και αξιοποιούνται λαϊκά και βυζαντινά μοτίβα και σύμβολα, η βυζαντινή ζωγραφική, πολλά λαϊκά διακοσμητικά στοιχεία, κ.ά. Είναι ο μοναδικός ζωγράφος στην Ελλάδα, που υπηρετεί το συγκεκριμένο είδος Τέχνης και ένας από τους ελάχιστους σε όλο τον κόσμο.

Μεταξύ άλλων, έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ισπανία και το Βέλγιο, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ιταλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Ίσως είναι ο μοναδικός της γενιάς του (και όχι μόνο) με τόσες πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Η Έκθεση αποτελείται από πρωτότυπα έργα και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό.

Θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε κοντά μας και να συζητήσουμε με τον ίδιο τον ζωγράφο τόσο το απόγευμα των εγκαινίων της Έκθεσης, όσο και στον καφέ της Κυριακής, μετά τη Θεία Λειτουργία. 

Σας περιμένουμε το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 στις 7:00 το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα