20.8 C
Arta
2 Μαΐου 2024

Από τη ΔΙ.Π.Ε. Άρτας συμμετείχαν στο 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM 2024

Διαβάστε επίσης

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος ο 10ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM 2024, ο οποίος διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών (STEM Education), στις 30 & 31 Μαρτίου 2024, στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (TaeKwon Do).

Το θέμα του διαγωνισμού για το 2024 ήταν το εξής: «Μεσόγειος Θάλασσα Πηγής Ζωής και Πολιτισμού». Συμμετείχαν σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων στην ελληνική επικράτεια.

Για κάθε βαθμίδα υπήρχαν διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια. Οι ομάδες είχαν στη διάθεσή τους έξι (6) μήνες για την προετοιμασία και την παρουσίαση των έργων τους.

Οι μαθητές καλούνταν ανά ομάδες, μαζί με τον προπονητή τους να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν ρομποτικά έργα, τεχνολογικές εφαρμογές και αυτοματισμούς σε σχέση με το περιβάλλον, την ιστορία και την ενέργεια της Μεσογείου.

Από τη ΔΙ.Π.Ε. Άρτας συμμετείχαν οι κάτωθι σχολικές μονάδες, ήτοι:

  • 7o Δημοτικό Σχολείο
  • 9ο Δημοτικό Σχολείο 
  • Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου
  • Δημοτικό Σχολείο Πέτα
  • Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων.

Αρχικά οι ανωτέρω σχολικές μονάδες παρουσίασαν τα έργα τους στην Περιφέρεια Ηπείρου στις 3 Μαρτίου 2024, στα Ιωάννινα, όπου και πέρασαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, όλα τα σχολεία εκτός από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας.

Στη συνέχεια τα ανωτέρω σχολεία που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, παρουσίασαν τα έργα τους στην Αθήνα στις 30 Μαρτίου 2024, στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (TaeKwon Do) και από αυτά προκρίθηκε στη δωδεκάδα το Δημοτικό Σχολείο Πέτα, με δυνατότητα παρουσίασης του έργου του στη «ΜΕΣΟΓΕΙΑΔΑ», στις 31 Μαρτίου 2024.

Η «Μεσογειάδα» φέτος για πρώτη φορά διενεργήθηκε, στην Αθήνα, την επόμενη μέρα (31 Μαρτίου 2024), στην οποία δυστυχώς το Δημοτικό Σχολείο Πέτα δεν συμμετείχε.

Συγχαίρουμε τις σχολικές μονάδες της ΔΙ.Π.Ε. Άρτας, που έλαβαν μέρος στον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM 2024, ο οποίος διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών (STEM Education), και ιδιαίτερα συγχαίρουμε το Δημοτικό Σχολείο Πέτα Άρτας, για τη σημαντική διάκρισή του.

Η προσέλευση αλλά και το ζωηρό ενδιαφέρον των σχολικών μονάδων να ενημερωθούν και να πάρουν μέρος με τους μικρούς μαθητές τους σε αυτή τη δράση, αποδεικνύει ότι η ρομποτική κερδίζει έδαφος στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης όπου η γνώση κατακτιέται ευκολότερα, ταχύτερα και ουσιαστικότερα όταν συνδυάζεται με την παιγνιώδη μάθηση.

Η Διευθύντρια ΔΙ.Π.Ε. Άρτας

Δρ. Κλεοπάτρα Ν. Βασιλείου

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα